Menu

اخبار کتابخانه

شنبه 25 آبان 1398
تعداد بازدید: 977
تعداد نظرات: 0

معرفی وبسایت کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی

مقدمه

خدمات کتابخانه آیت الله بروجردی به کاربران و مخاطبان در سطوح مختلف و از طریق کانال ها و ابزارهای متنوع ارائه می شود. بخشی از خدمات صرفا با مراجعه حضوری کاربران به کتابخانه ارائه می شود، اما ارائه بخش عمده ای از خدمات بدون مراجعه حضوری و از طریق وبسایت (http://www.blib.ir) کتابخانه امکان پذیر است. محتوای وبسایت به چهار زبان فارسی، عربی، انگلیسی و فرانسه قابل دسترس می باشد.


جستجو در منابع کتابخانه
جستجو در منابع اطلاعاتی چاپی و دیجیتالی (جستجوی ساده و پیشرفته) کتابخانه از طریق نرم فزار کتابخانه که در صفحه اصلی سایت قابل دسترس است، امکان پذیر شده است. جستجو و مشاهده اطلاعات کتابشناختی منابع اطلاعاتی برای عموم آزاد و رایگان بوده و در مورد برخی منابع شامل نسخه های خطی و چاپ سنگی(مشاهده متن کامل)، پایان نامه ها(مشاهده 50 صفحه اول)، علاوه بر اطلاعات کتابشناختی، مشاهده متن کامل منابع نیز فراهم شده است.

معرفی پیشینه سازمانی کتابخانه
برای مخاطبانی که علاقه مند به اطلاع و آگاهی از پیشینه تاریخی و روند شکل گیری کتابخانه آیت الله بروجردی هستند، فیلد«تاریخچه» با زیرمجموعه های ذیل که در صفحه اصلی وبسایت کتابخانه آمده است، گزینه مناسبی خواهد بود.
تاریخچه کتابخانه، موسس کتابخانه، تولیت کتابخانه، مسئولان و کارکنان (روسا، مدیران و کارکنان)، بخش های کتابخانه (مجموعه سازی، سازماندهی، دیجیتال سازی، اشاعه اطلاعات و فناوری اطلاعات)، نشریه کتابخانه، واقفین و اهداء کنندگان، مسجد اعظم.

ساختار تشکیلاتی کتابخانه
آگاهی کاربران و مخاطبان کتابخانه آیت الله بروجردی از ساختار تشکیلاتی این کتابخانه نقش مهمی در کمیت و کیفیت ارائه خدمات به کاربران و ویژه آشنایی آنها با حق و حقوق خود در این مجموعه خواهد داشت. در این راستا، فیلد «ساختار تشکیلاتی» که در صفحه اصلی سایت کتابخانه آمده است، گزینه مناسبی برای این هدف می باشد.
در فیلد «ساختار تشکیلاتی» کاربران و مخاطبان می توانند پیرامون موضوعات ذیل اطلاعات مناسبی دریافت کنند:
- اساسنامه کتابخانه (اهداف، وظایف، سیاست ها، ارکان و...)
- ساختار تشکیلاتی کتابخانه (نمودار و تصویری از چارت سازمانی کتابخانه)
- چشم انداز کتابخانه (سند چشم انداز 1394؛ سند چشم انداز 1399)
- شرح وظایف کارکنان (مدیر کتابخانه، کارشناس امور دفتری و مالی، کارشناس امور فناوری، کارشناس فهرست نویسی، کارشناس کتابخانه دیجیتال و...)
- مستندات کتابخانه (شامل طرح¬ها و برنامه¬های کتابخانه، راه اندازی کتابخانه دیجیتال، طرح فهرست نویسی پایان نامه ها و...).

خدمات کتابخانه
جهت تسهیل استفاده کاربران از خدمات و امکانات کتابخانه، جزئیات و روند ارائه این خدمات در فیلد «خدمات کتابخانه» که در صفحه اصلی وبسایت کتابخانه قابل مشاهده می باشد، آمده است.
در فیلد «خدمات کتابخانه» کاربران می توانند پیرامون موضوعات ذیل اطلاعات مناسبی کسب کنند:
- روند عضویت در کتابخانه (ثبت درخواست عضویت و ارسال مدارک)
- روند خدمات تحویل مدرک (ثبت درخواست و ارسال نسخه های دیجیتال)
- پیشنهاد خرید و تهیه کتاب (ثبت پیشنهاد تهیه منابع اطلاعاتی)
- مرجع مجازی یا پرسش از کتابدار (خدمات میز مرجع و راهنمایی پژوهشگران)
- ساعات کاری کتابخانه
- دورهمی علمی کتابداران (برگزاری کارگاه های آموزشی برای مراجعین و کارکنان)

مجموعه ها
با هدف آشنایی و آگاهی کاربران و مخاطبان کتابخانه آیت الله بروجردی با انواع منابع اطلاعاتی موجود در این کتابخانه و به ویژه منابع خاص و منحصر به فرد، فیلدی با عنوان «مجموعه ها» در صفحه اصلی وبسایت کتابخانه به معرفی انواع منابع اطلاعاتی پرداخته است:
نسخ خطی، چاپ سنگی، چاپ سربی، کتب چاپ صنعتی، منابع لاتین، مجموعه خاص کتاب های درسی (مربوط به دوره قبل از انقلاب)، نشریات و مطبوعات، پایان نامه ها، سایرمنابع چاپی(جزوات، اساسنامه ها، آیین نامه ها، مرام نامه و نظام نامه‌ های سازمان ها، احزاب و غیره)، آثار نفیس، کتابخانه دیجیتال، تاریخ شفاهی، کتابشناسی آیت الله بروجردی، منشورات کتابخانه (انتشارات و منابع تدوین شده توسط کتابخانه)

نگارخانه
یکی از خدمات و بخش های ویژه کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی، بخش چندرسانه ای های این کتابخانه است که در نوع و در میان سایر کتابخانه ها قابل توجه و مهم می باشد. این بخش با عنوان «نگارخانه» در صفحه اصلی وبسایت کتابخانه قابل مشاهده بوده و شامل موضوعات و قالب های ذیل می باشد:
فیلم: در این قسمت ویدئوهایی در قالب مستندها، نشست ها، کارگاه ها، نمایشگاه ها، تاریخ شفاهی و بازدیدها قابل مشاهده و ذخیره می باشد. تمرکز موضوعی فیلم های این بخش پیرامون شخصیت آیت الله بروجردی، کتابخانه مسجد اعظم، رویدادها و برنامه های برگذار شده در کتابخانه مسجد اعظم، معرفی مشاهیر کتابداری، مباحث مربوط به کتابخانه ها و کتابداری و حوزه و روحانیت می باشد.
فایل های صوتی: سخنرانی ها، کارگاه ها، نشست ها و تاریخ شفاهی مربوط به حوزه های موضوعی شخصیت آیت الله بروجردی، مراسم های مسجد اعظم، کتابخانه و کتابداری و حوزه و روحانیت است.
تصاویر: تصاویر و عکس های مربوط به بخشها، بازدیدها و جلسات و رویدادهای کتابخانه و نیز تصاویری از دوران مختلف حیات آیت الله بروجردی(موسس کتابخانه).






تصاویر
  • معرفی وبسایت کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی