کتابداران و کارکنان کتابخانه:
حجت الاسلام والمسلمین شیخ عبدالغنی مهدوی صفت(ره)
کتابدار و فهرست نویس(1339 ه.ش – 1385ه.ش)
حجت الاسلام والمسلمین عبدالغنی مهدوی صفت یکی از کتابداران و فهرست نگاران با سابقه کتابخانه بود. ایشان متولد 1298ش. از روستای عمان بخش رزن همدان در خانوادهای روحانی متولد شد. در کودکی، پس از یاد گرفتن تمام قرآن تا کلاس ششم ابتدایی در مدرسه بدر قروه به تحصیل پرداخت، سپس مقدمات و ادبیات عرب و مقداری از سطح را نزد اخوی گرامیاش یاد گرفت. در سال 1320 رهسپار همدان شد و در مدرسه آقای آخوند تا اتمام لمعتین به تحصیل ادامه داد. در سال 1326 وارد حوزه مبارکه قم شد. ایشان بعد از اتمام سطح، حدود دو سال از درس خارج حضرت آیت الله العظمی بروجردی شرکت کرد. پس از رحلت ایشان در درس آیت الله گلپایگانی و آیت الله مرعشی شرکت می کرد. با معرفی آقای شیخ بهاءالدین محمدی عراقی، سی یا چهل روز پیش از فوت مؤسس معظم در اواخر سال 1339برای تنظیم و ثبت کتابها در کتابخانه مشغول به کار شد.
آقای مهدوی صفت خط زیبائی داشت و اطلاعات کتابها را با خط خوش در دفاتر رحلی ثبت میکرد. وی برای کتابها شناسنامه درست می کرد و فهرست آنها را در دفاتر ثبت می کرد. وی علاوه بر فهرست کردن کتابها در روزهای جمعه به عنوان کتابدار به کتابخانه می آمد. با درگذشت مرحوم حاج حسن دانش آشتیانی، مسئولیت ثبت دفاتر کاملا به عهده ایشان افتاد. وی تا سال 1375 این کار مشغول بود. در سال 1376 به علت تغییر نوع ردهبندی کتابها، کار ثبت تعطیل و ایشان همچنان با انضباط و اشتیاقی خاص در کتابخانه حضور پیدا می کرد و تجربیات خود را در اختیار همکاران و مراجعه کنندگان قرار می داد. مرحوم شیخ عبدالغنی مهدوی صفت پس از 50 سال خدمت صادقانه در سال 1390درگذشت.
حجتالاسلام والمسلمین میرزا حسن نوری همدانی(ره)
فهرست نویس(1339ه.ش 1340ه.ش)
حجت الاسلام والمسلمین میرزا حسن نوری همدانی در سال 1302ش. در روستای پاینده (شهر همدان) در خانوادهای روحانی متولد شد. وی دروس ابتدایی و مقداری از علوم اسلامی را از محضر والد خویش فرا گرفت و آن گاه به همدان مهاجرت کرد. مقدمات و مقداری از دروس سطح متوسطه و علوم دینی را از محضر فرزانگان حوزه علمیه همدان فرا گرفت. در سال 1322 وارد حوزه علمیه قم گردید.
از مهم ترین ویژگیهای مرحوم میرزا حسن نوری همدانی، خدمت در قلمرو تبلیغ است. در سال 1359 برای تبلیغ و ارشاد و هدایت مسلمانان انگلستان به آن دیار اعزام شد. وی در سال 1337 به منظور آشنایی جوانان با مفاهیم و آموزه های اسلامی «انجمن اسلامی» در قم تأسیس کرد. سالیان متمادی در بیت شریف آیة اللّه بروجردی مشغول خدمت در امر ساماندهی کارهای علمی آن مرجع فقید بود و از اصحاب و یاران ویژه و مورد علاقه آن بزرگوار به شمار می آمد. وی درباره چگونگی ورود خود به بیت آیة اللّه بروجردی چنین می گوید: «آشنایی من با آیة اللّه بروجردی از آنجا آغاز شد که روزی استفتایی نوشتم و برای پاسخ خدمت ایشان دادم. ایشان از خط و انشای من خوششان آمده بود؛ از اینرو، سفارش کرده بودند که نویسنده این استفتاء را بگویید بیاید، من کارش دارم. خدمت ایشان رسیدم، مرا مورد لطف قرار دادند و فرمودند: من مقداری نوشته دارم، از شما می خواهم که اینها را بازنویسی و تنظیم نمایی. من قبول کردم. از آن پس در خدمت آیة اللّه بروجردی بودم و بسیاری از نوشتههای علمی و حتی نامه های مهم سیاسی را من می نوشتم. سالها در خدمت آن بزرگوار بودم و کار عمدۀ من پاکنویس کردن و نگارش مطالب و تحقیقات آن مرحوم بود.»
پس از تاسیس کتابخانه ایشان مدتی در فهرستنویسی کتابها با کتابخانه همکاری داشتند. سرانجام وی در سن 69 سالگی در تاریخ 29 شعبان 1411 ق. مطابق با 25 اسفند سال 1369 ش. به هنگام سفر تبلیغی به سیرجان، در منطقه ای بین یزد و کرمان در اثر تصادف، دارفانی را وداع گفت. در روز اوّل ماه مبارک رمضان، جنازه اش بعد از تشییع، در حجره سوم صحن بزرگ حرم مطهر حضرت معصومه علیهاالسلام به خاک سپرده شد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدهادی موسوی(ره)
کتابدار(1357ه.ش – 1381ه.ش)
حجتالاسلام والمسلمین سیدهادی موسوی در سال 1323ش. در روستای ایوانک شهرستان ابهر چشم به جهان گشود.
ایشان از سال 1357 تا سال 1381در کتابخانه مسجد اعظم به عنوان کتابدار مشغول به کار بود و چند ماهی هم بعد فوت شیخ احمد آل اسحاق سرپرستی مدیریت کتابخانه را بر عهده داشتند. وی در سال 1381 چشم از جهان فرو بست.
حجت الاسلام والمسلمین شیخ علی نقی محمدی آشتیانی
کتابدار(1341ه.ش – 1357ه.ش)
حجت الاسلام والمسلمین شیخ علی نقی محمدی آشتیانی، در سال 1323ش. در شهرستان آشتیان در یک خانواده متدین دیده به جهان گشود.
وی تحصیلات اولیه خود را تا کلاس نهم در آشتیان به اتمام رساند. سیس وارد حوزه علمیه آشتیان شد و تا اتمام لمعتین در آنجا بود. سپس برای ادامه تحصیل به قم آمد و در مدرسه علمیه مهدیه سکنی گزید. پس از اتمام سطح در درس خارج آیت الله العظمی مکارم شیرازی شرکت کرد. ایشان جزو مقسمین شهریه آیات عظام امام خمینی (ره)، فاضل لنکرانی، بهجت و مقام معظم رهبری بودند. وی در سال 1341 به دعوت آیت الله دانش آشتیانی به عنوان کتابدار وارد کتابخانه شد و تا سال 1357در این کتابخانه مشغول بکار بود.
حجت الاسلام والمسلمین شیخ محمد تقی موسیانی
کتابدار(1341ه.ش – 1353ه.ش)
شیخ محمد تقی موسیانی، در سال 1318ش. در شهر قم به دنیا آمد. پدر ایشان شیخ عبدالله اصفهانی از مسئله گوهای مشهور قم بودند. وی تحصیلات ابتدائی را در مکتب خانه خواند و سپس برای ادامه تحصیل وارد مدرسه علمیه حاج محمد صادق شد. پس از اتمام سطح در درس خارج آیات عظام بروجردی و امام خمینی شرکت می کرد. ایشان در سال 1341با معرفی دائی خود وارد کتابخانه شد و به مدت 12 سال کتابدار کتابخانه بود.
ایشان در سال 1353به عنوان کتابدار در کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی مشغول بکار شد.
حجت الاسلام والمسلمین امان الله میرزائی
کتابدار(1354ه.ش – 1357ه.ش)
حجت الاسلام والمسلمین امان الله میرزائی افغانی در سال 1332ش. در یکی از روستاهای شهر جاغوری استان غزنی افغانستان دیده به جهان گشود. وی تحصیلات ابتدائی را نزد اخوی به پایان رساند.
در تابستان سال 1353 برای تحصیل علوم دینی به شهر مقدس قم آمد. در سال 1354 زمانی که برای مطالعه به کتابخانه می آمد توسط آقای شیخ احمد آل اسحاق برای همکاری به عنوان کتابدار دعوت به همکاری شد. در آن زمان تعداد کتابهای کتابخانه حدود هفتاد هزار جلد بود که ایشان در چند هفته اول به چیدمان منابع کتابخانه مسلط شد و تا سال 1357 با کتابخانه همکاری داشت. وی از سال 1382امام جمعه شهرستان جاغوری افغانستان شد.
حجت الاسلام والمسلمین آقای محمدتقی علیزاده دامغانی
کتابدار(1368ه.ش – 1388ه.ش)
شیخ محمدتقی علیزاده در سال1327ش. در خانوادهای متدین در شهرستان دامغان دیده به جهان گشود. وی بعد از گذراندن تحصیلات ابتدائی در سال 1350وارد حوزه علمیۀ دامغان شد. پس از اتمام مقدمات در سال 1353 وارد حوزه علمیه قم شد و سطح را نزد اساتید برجسته حوزه به اتمام رساند.
ایشان علاقه مند به ادبیات فارسی و موفق در امر تبلیغ دین بود. وی در سال 1347به خدمت سربازی اعزام و در سال 1368 با دعوت مرحوم شیخ احمد آل اسحاق به عنوان کتابدار در کتابخانه مشغول به کار شد. ایشان در سال 1388 بازنشسته گردید.
حجت الاسلام والمسلمین محمود طیار مراغی
فهرست نویس نسخ خطی کتابخانه
حجت الاسلام والمسلمین محمود طیار پروین معروف به «طیار مراغى» روز سوم اسفند 1344 در خانوادهاى مذهبى در شهرستان مراغه به دنیا آمد. تحصیلات متداول را در زادگاه خود به پایان رساند و براى فراگیرى علوم حوزوی در سال 1364 به شهر مقدس قم مهاجرت کرد.
ایشان دروس مقدماتى و سطح را در مدارس علمیه رسول اکرم صلى الله علیه وآله و امام محمد باقر علیهالسلام فرا گرفت و به مدت ده سال در درس خارج آیات عظام تبریزی، منتظری، مکارم شیرزای، نوری همدانی، گرامی و جوادی آملی شرکت کرد.
وی در کنار فعالیتهای علمی خود فهرست نسخههای خطی کتابخانه مسجد اعظم را نیز تهیه کرد.
حجت الاسلام والمسین سید احمد حسینی اشکوری
فهرستنویس نسخ خطی
حجةالاسلام والمسلمین سید احمد حسینی اشکوری در سال 1310ش. در نجف اشرف دیده به جهان گشود. تا چهل سالگی در نجف بود و تحصیلات حوزوی خود را زیر نظر پدر گرامیشان شروع کرد. پس از اتمام سطح به کارهای علمی و تحقیقی روی آورد.
در سال 1349 به شهر مقدس قم اقامت کرد و به تألیف و تحقیق ادامه داد. در همان سال ورود، همکاری خود را با کتابخانه آیت اللهالعظمی مرعشی نجفی آغاز و تعداد قابل توجهی از نسخ این کتابخانه را فهرست کرد. وی تصحیح کتاب و فهرست نسخ خطی دهها کتابخانه را در کارنامه علمی خود د ارد.
همچنین ایشان در تأسیس کتابخانه آیت اللهالعظمی گلپایگانی و انتقال کتابهای خطی مرحوم حاج شیخ عبدالرزاق کتابچی(12500 نسخه) به این کتابخانه نقش اساسی داشتند.
در سال 1373 با حمایتهای دفتر آیتاللهالعظمی سیستانی، مرکز احیای میراث اسلامی را تأسیس کرد و توانست بیش از 12000 هزار نسخه خطی و تصویر بیش از هشتاد هزار نسخه خطی را در آنجا جمعآوری و نگهداری نماید.
ایشان در سال 1384 مجموعه نسخههای کتابخانه شخصی آیت اللهالعظمی بروجردی (در اختیار کتابخانه مسجد اعظم) را فهرست و در دو جلد منتشر کرد.
جناب آقای مصطفی محفوظی
کارشناس مسئول فهرست نویسی کتاب های چاپی کتابخانه
مصطفی محفوظی در سال 1346ش. در شهر رودسر به دنیا آمد. تحصیلات حوزوی را در مقطع مقدماتی خواند. سپس در رشته کارشناسی ادبیات عرب تحصیل کرد و برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد علوم کتابداری واطلاع رسانی به دانشگاه اصفهان رفت.
محفوظی از اساتید بنام فهرستنویسی استان قم بوده و عضویت هئیت مدیره انجمن کتابداری استان قم را در کارنامه خود دارد. ایشان علاوه بر تدریس درس سازماندهی مواد کتابخانهای در دانشگاه، مدیریت بسیاری از پروژه های فهرستنویسی كتابخانههای شهر قم از جمله فهرست نویسی منابع کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی را عهدهدار هستند.
جناب آقای مجید غلامی جلیسه
کارشناس مسئول فهرست نویسی نسخ سنگی کتابخانه
آقای مجید غلامی جلیسه در سال 1357 ش. در شهر مقدس قم متولد شد. او تحصیلات آکادمیک را تا مقطع کارشناسی و تحصیلات حوزوی را تا پایان سطح در حوزههای علمیه اصفهان و قم ادامه داد.
وی در کنار فعالیتهای علمی خود در سال 1389 فهرستنویسی نسخههای سنگی و نسخ نفیس چاپ سربی کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی را عهدهدار شد. با همکاری ایشان چندین عنوان از کتابهای چاپی نفیس کتابخانه از جمله کتاب «رساله جهادیه» و «چاووشی نامه» به صورت چاپ عکسی منتشر گردید.
جناب آقای حسن شوندی
کتابدار(1377ه.ش –... )
آقای حسن شوندی در سال 1342ش. در شهرستان تاکستان دیده به جهان گشود. وی پس از پایان تحصیلات ابتدائی و متوسطه، در سال 1365وارد حوزه علمیه قم شد. پس از دوره مقدمات و سطح در سال 1370 به خدمت سربازی رفت و در سال 1377 با معرفی حجت الاسلام والمسلمین سید هادی موسوی به عنوان کتابدار در کتابخانه مشغول به کار شد. وی علاوه بر میزامانت تالار عمومی مدتی در ثبت کتابها با بخش ساماندهی همکاری داشته است.
جناب آقای مسعود پیرانی
سال تولد: سال 1358
محل تولد: شهرستان مراغه
تحصیلات و سوابق: حوزوی، دانشجو دکترای دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی، خدمات انتشار کتاب و فعالیت های فرهنگی و هنری
نوع همکاری: کتابدار 1388، مسئول بخش ساماندهی 1389، مسئول دفتر رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد حوزه های علمیه و مسئول بخش مجموعه سازی و ساماندهی کتابخانه مرکزی 1391 الی 1394 بوده است. ایشان از سال 1394 مسئولیت مرکز اسناد حوزه های علمیه را عهدهدار شد.
جناب آقای غلامحسین عباسی مقدم
سال تولد: سال 1352
محل تولد: شهر مقدس قم
تحصیلات: حوزوی اتمام سطح و کارشناسی حقوق.
همکاری با کتابخانه: کارمند مرکز مدیریت حوزه علمیه قم 1383 ، کتابدار میز امانت در 1384 و مسئول بخش اداری کتابخانه از سال 1389
جناب آقای مهدی امیری
سال تولد: سال 1361
محل تولد: شهرستان جیرفت
تحصیلات: کارشناسی ارشد رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
نوع همکاری: کارمند در مرکز مدیریت حوزه علمیه قم 1384، کارشناس میزامانت کتابخانه 1385، کارشناس مخزن کتابخانه 1389
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن سجادی
سال تولد: 1350
محل تولد: افغانستان
تحصیلات : سطح 4 حوزه
نوع همکاری با کتابخانه: مشاور پژوهشی از سال 1397
حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای علی سلیمانی
سال تولد: سال 1359
محل تولد: بروجرد
تحصیلات و سوابق: اتمام سطح حوزه
وی از سال 1397 با واحد فهرست نویسی کتابخانه همکاری داشته و اسناد کتابخانه را فهرست نموده است.
جناب آقای عبدالحمید صمصامی
سال تولد: سال 1368
محل تولد: شهر مقدس قم
تحصیلات: کارشناسی ارشد مهندسی برق
نوع همکاری: کارشناس بخش اطلاعرسانی 1388 و کارشناس کتابخانه دیجیتالی از سال 1392
جناب آقای سید احمد موسویان
سال تولد: سال 1359
محل تولد: شهرستان بستان آباد
تحصیلات: کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر
نوع همکاری: کارمند مرکز مدیریت حوزه علمیه قم 1383،کارشناس فناوری اطلاعات کتابخانه 1389.
جناب آقای کاظم گل افشان
سال تولد: سال 1366
محل تولد: شهرستان قائم شهر
تحصیلات: اتمام سطح حوزه و کارشناسی ارشد رشته
نوع همکاری: میزمرجع و بانک اطلاعات کتابخانه 1390.
جناب آقای امیرحسین حسن نژاد
سال تولد: سال 1367
محل تولد: شهر مقدس قم
تحصیلات: کارشناسی ارشد رشته مدیریت صنعتی
نوع همکاری: میزمرجع و بانک اطلاعات کتابخانه 1390.
جناب آقای محمد صادقی
سال تولد: سال 1359
محل تولد: شهرستان قزوین
تحصیلات: سطح دو حوزوی و کارشناسی ارشد رشته مهندسی کشاورزی
نوع همکاری: کتابدار کتابخانه فیضیه 1389، میزامانت کتابخانه 1391.
جناب آقای حسینعلی سهرابی
سال تولد: سال 1357
محل تولد: شهرستان آمل
تحصیلات: کارشناسی ارشد رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
نوع همکاری: فهرستنویس کتابخانه فیضیه از سال 1392 الی 1394، کارشناس مخزن کتابخانه 1394.
سرکار خانم زهرا حسن نژاد
محل تولد: شهر مقدس قم
تحصیلات: کارشناسی ارشد رشته مدیریت دولتی
نوع همکاری: کتابدار 1389 ، کارشناس مجموعه سازی 1391و 1392 و مسئول بخش خواهران 1390 الی ... با تلاش های ایشان بخش زیادی از منابع مورد نیاز کتابخانه تهیه شد.
سرکار خانم طیبه حاج باقریان
خانم طیبه حاج باقریان در شهر مقدس قم متولد شد. او تحصیلات آکادمیک را تا مقطع کارشناسیارشد در رشته علم اطلاعات و دانش شناسی ادامه داد.
وی از سال 1390 کارشناس واحد فهرست نویسی کتابخانه بوده است. از ابتدای سال 1394 مسئول بخش مجموعه سازی و سازماندهی کتابخانه شدهاند. ایشان علاوه بر فهرستنویسی بخشی از منابع چاپی کتابخانه، حدود 400 عنوان نسخه خطی جدید کتابخانه را فهرست کردند.
سرکار خانم نجمه باقریان
خانم نجمه باقریان در شهر تفرش متولد شد. او تحصیلات آکادمیک را تا مقطع کارشناسیارشد در رشته علم اطلاعات و دانش شناسی ادامه داد.
وی از سال 1392 با فهرست نویسی کتابخانه همکاری داشته و نشریات و مطبوعات کتابخانه را فهرست نموده است. ایشان مسئولیت سازماندهی نشریات، مطبوعات دیجیتال و گردآوری پایگاه کتابشناسی آیتالله العظمی بروجردی را بر عهده دارد.
سرکار خانم حمیده روز بهانی
خانم حمیده روزبهانی در شهر مقدس قم متولد شد. او تحصیلات آکادمیک را تا مقطع کارشناسیارشد در رشته علم اطلاعات و دانش شناسی ادامه داد.
وی از سال 1391 با بخش سازماندهی کتابخانه همکاری داشته است. ایشان علاوه بر فهرستنویسی بخشی از منابع چاپی کتابخانه، در فهرستنویسی کتابهای چاپ سنگی و سایر منابع چاپی نیز با این بخش همکاری دارد. همچنین تولید محتوای علمی در خصوص معرفی کتابهای چاپ سنگی کتابخانه از دیگر فعالیتهای وی است.
سرکار خانم سمانه جنت پور
محل تولد: شهر مقدس قم
تحصیلات: کارشناسی رشته حسابداری
نوع همکاری: کارشناس میز امانت از سال 1389،
سرکار خانم طیبه گل وردی
محل تولد: شهر مقدس قم
تحصیلات: کارشناسی رشته مدیریت خانواده
نوع همکاری: کارشناس میز امانت از سال 1388، ایشان همکاری خوبی با بخش دیجیتال سازی داشته است.
سرکار خانم بنت الهدی موحدی محب
محل تولد: شهر مقدس قم
تحصیلات: کارشناسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
نوع همکاری: کارشناس میز امانت از سال 1390، ایشان همچنین گزارش جلسات دورهمی علمی کتابداران را برای وبسایت کتابخانه تدوین نموده است.
دیگر کارکنان کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی (کتابخانه مسجد اعظم)
میز امانت و اشاعه اطلاعات
از دیگر همکاران بخش اشاعه اطلاعات: حجت الاسلام والمسلمین زاهدی، غلامعلی صادقزاده، حجت الاسلام والمسلمین ماشاالله مسلمی، حجت الاسلام والمسلمین ستار علیزاده، حجت الاسلام والمسلمین علی قلیزاده، آقایان محمد دشتی، مهدی رضازاده، الیاس اسماعیلی.
همکاران طلبه وظیفه در بخش اشاعه اطلاعات:
محمد رضوانی پور، پیمان شیرخانی، محمدعلی ربانی تبار،علی رستمی، ابوالفضل صادقی ایل، یوسف آوانسری و حمید آنالوئی
همکاران خانم در بخش اشاعه اطلاعات:
نفیسه جان جان، محبوبه شوندی، زکیه عرب شیبانی، محبوبه رستم زاده.
ساماندهی و فهرست نویسی:
آقایان: علی اکبر زمانی نژاد، علی خلیلی، حجت الاسلام والمسلمین دماوندی، ناصر حسن زاده، ابوالفضل عباسیان، حسینعلی سهرابی، اسلام افضلی و حیدر عیوضی.
خانم ها: معصومه امید، زهرا انتظاری، معصومه حسنخانی، ریحانه داودآبادی، مریم مهرجردی، زهرا آقائی، طیبه قربانی رضوان، فاطمه خسروی، فاطمه آجیلی، فاطمه بیگدلی و خدیجه حسینی.
فناوری اطلاعات و دیجیتال سازی:
حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای مهدی بخشیان( مسئول بخش فناوری و اطلاعات کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد از1393تا ابتدای 1396)
خانمها: محبوبه اسفندیاری، محمدخانی، زینب صفوی، سمیرا بویری، سمانه سادات قاضی، لیلا چهرقانی و زهره مولوی.
پشتیبانی، خدمات و نگهبانی:
آقایان علی سلطانی، سید محمد حسین جعفری، علی اکبر امیری، محمد خلیلی، محمد ابراهیمی، سید علی علوی بخشایشی، محمد سعادتی، اصغر حاج زاده، سید جواد تحویلدار، سید عادل هاشمی ، روح الله رضوانی آرا، عبدالرحیم مرادخان و سید رحیم موسوی صابر.
خانمها: زهرا گلوردی، زهرا آجیلی و مریم حسینی.
تاسیسات و فنی:
آقایان کریم ولی زاده، حسین سلطانی، حسن آبیاری، محمدعلی خاکبازان، محسن باستانی و صادق بذل کننده.
صحافی:
آقایان حجت الاسلام والمسلمین محمد اسماعیلی و آقای عباس یزدانی.
|