مدیران کتابخانه
جناب آقای میرزا حسن آشتیانی(ره)
مدیر کتابخانه (از سال 1339تا1347)
آقای میرزا حسن دانش آشتیانی از کسبه متدین که مدتی در آشتیان مقسم شهریه طلاب بود. پس از آنکه قم آمد در سال 1339 با دعوت آیت الله دانش آشتیانی به عنوان اولین مدیر اجرایی در کتابخانه مسجد اعظم فعالیت خود را شروع کرد.
مرحوم میرزا حسن دانش از بستگان دور و مورد اعتماد آیتالله دانش آشتیانی بود. ایشان در انجام کارهای اجرایی توانمند و در سالهای اول تأسیس کتابخانه علاوه بر مدیریت، در فهرست کردن کتابها فعال بوده و نام ایشان جزو فهرستنگاران کتابخانه ثبت شده است. وی همچنین در امور مربوط به شهریه طلاب به آیتالله دانش آشتیانی کمک میکرد. دوران مدیریت ایشان 8 سال بوده است و سرانجام وی در سال 1347 درگذشت.
حجتالاسلام والمسلمین شیخ احمد آل اسحاق(ره)
کتابدار و مدیر کتابخانه (1340ه.ش – 1376ه.ش)
مرحوم شیخ احمد آل اسحاق در سال 1301ش در خانوادهای روحانی در روستای خوئین زنجان دیده به جهان گشود.ایشان در سال 1340شدر کتابخانه مسجد اعظم قم مشغول به کار شد و کتابدار کتابخانه بود ایشان در سال 1350ه.ش مدیریت اجرائی کتابخانه را به عهده گرفت.
از آن جا که تشنه علم و ادب بود و خود را در دریایی از کتب نفیس علمی و ادبی غرق می دید، کار خود را به صورت حرفهای آغاز و با خط خوش اسامی کتب موجود را پشت جلد کتاب ها مینوشت و کتابهایی که نیاز به صحافی داشت با استفاده از وسائل ابتدائی صحافی میکرد و از فرط اشتیاق تقریبا اسامی نویسندگان، موضوع و نام کتابها را در حافظه خود جای داده بود. ایشان با استفاده از حافظه قوی خود بدون مراجعه دفاتر ثبت کتابها را براحتی از مخزن در اختیار مراجعین قرار می داد و به عنوان کتابدار مرجع کتابهای مورد نیاز را به طلاب معرفی میکرد. از آن جا که شاعر هم بود در حفظ لغات نیز کوشا و به قول علما او یک فرهنگ و لغت نامه سیار بود. ایشان در هشتم شهریور 1376 دیده از جهان فرو بست.
حجت الاسلام والمسلمین شیخ صادق حسن زاده مراغی
مدیر کتابخانه و فهرست نویس(1376ه.ش – 1384ه.ش)
حجةالاسلاموالمسلمین صادق حسن زاده در سال 1342 در شهر مراغه به دنیا آمد، تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در همان شهر به اتمام رساند. در سال 1361 برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم رفت و دروس حوزوی را همزمان با دروس دانشگاهی آغاز کرد و در سال 1367 به دریافت مدرک کارشناسی نائل شد و برای ادامه خدمت به شهر مراغه برگشت. در سال 1373 مجدداً برای ادامه تحصیل به قم برگشت. از سال 1377 تا سال 1384 مدیر کتابخانه مسجد اعظم شد.
جناب آقای اسماعیل راهنورد
مدیر کتابخانه(1384ه.ش – تا کنون)
|