Menu

اخبار کتابخانه

شنبه 20 مهر 1398
تعداد بازدید: 2250
تعداد نظرات: 0

گزارش مدیر کتابخانه مدرسه فیضیه در جلسه شورای پژوهش حوزه‌های علمیه کشور

جلسه شورای پژوهش حوزه‌های علمیه کشور با حضور آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور، معاونان و مدیران مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، مدیران کتابخانه‌های مسجد اعظم و مدرسه فیضیه و جمعی از مسئولین موسسات پژوهشی استان قم در کتابخانه آیت‌الله العظمی بروجردی برگزار شد.
در این نشست، حسن رجبیان مدیر کتابخانه فیضیه ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته در این کتابخانه اظهار داشتند: اولین کتابخانه قم کتابخانه فیضیه است که 9 سال بعد از تاسیس حوزه علمیه قم در سال 1309 شمسی تاسیس شده است و لذا از این حیث حائز اهمیت است.
مدیر کتابخانه فیضیه به برخی از آمار و ارقام کتابخانه فیضیه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 31 نفر در کتابخانه اشتغال دارند. 2700 نسخه خطی در 4000 جلد و 150 هزار نسخه چاپی در کتابخانه نگهداری می‌شود. مجموعه نسبتا غنی کتاب‌های چاپ سنگی 10 هزار و 800 جلد است و علاوه بر این‌ها 17 هزار نسخه نشریه در کتابخانه موجود است.
وی افزود: با توجه به نزدیکی کتابخانه فیضیه به کتابخانه مسجد اعظم، وحدت عملکرد، اشتراک کاربران کتابخانه و وحدت مدیریت، در این سال‌ها سعی شده است که این کتابخانه مکمل کتابخانه مسجد اعظم باشد. به این معنا که هر دو کتابخانه با هم نقش یک کتابخانه واحد را ایفا کنند و حتی در تهیه منابع با توجه محدودیت‌های مالی تا جایی که امکان دارد، هماهنگ عمل می‌کنیم.
رجبیان به بانک پایان‌نامه‌های حوزوی اشاره کرد و گفت: پایان‌نامه‌های حوزوی تماماً بعد از اینکه در بخش مدارج علمی دفاع می‌شوند، برای نگهداری و ارائه خدمات به این کتابخانه تحویل داده می‌شوند و کلیه امور فهرست‌نویسی و احیاناً دیجیتال‌سازی آنها در این کتابخانه صورت می‌گیرد. در این بخش بیش از 5750 عنوان پایان‌نامه وجود دارد که عمدتاً مربوط به سطح 3 و 4 حوزه است.
تصاویر
  • گزارش مدیر کتابخانه مدرسه فیضیه در جلسه شورای پژوهش حوزه‌های علمیه کشور