Menu

اخبار کتابخانه

شنبه 20 مهر 1398
تعداد بازدید: 1005
تعداد نظرات: 0

جلسه شورای تخصصی پژوهش حوزه‌های علمیه کشور در کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی برگزار شد

جلسه شورای تخصصی پژوهش حوزه‌های علمیه کشور با حضور آیت‌ الله اعرافی مدیر حوزه‌ های علمیه کشور، معاونان و مدیران مرکز مدیریت حوزه‌ های علمیه، مدیران کتابخانه‌های مسجد اعظم و مدرسه فیضیه و جمعی از مسئولین موسسات پژوهشی استان قم در کتابخانه آیت‌ الله العظمی بروجردی برگزار شد.

آیت‌ الله اعرافی در ابتدا ضمن تشکر از اقدامات و فعالیت‌ های انجام شده توسط بخش‌ های مختلف پژوهش حوزه به‌ویژه کتابخانه‌های آیت‌ الله بروجردی و حائری یزدی، گفت: توجه و برنامه‌ ریزی‌ های لازم پیرامون ابعاد مختلف پژوهش در حوزه‌های علمیه به ویژه کتابخانه‌ های حوزوی لازم و ضروری است.

وی اهمیت توجه به نسخه‌ های خطی و برنامه‌ ریزی برای حفظ و نگهداری آنها را یادآور شد و اضافه کرد: حفظ و نگهداری از نسخه‌ های خطی در کتابخانه‌ های مراکز مختلف حوزوی در داخل و خارج از کشور و برنامه‌ ریزی برای این کار از جمله وظایف خطیر کتابخانه‌ های حوزوی است و همه بخش‌ها و مدیران در این زمینه با جدیت باید تلاش کنند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با تاکید بر فهرست‌نویسی منابع کتابخانه‌ ها ادامه داد و گفت: لازم است همه بخش‌ ها در تعامل و همکاری با یکدیگر تلاش مضاعفی را جهت گردآوری و مدیریت اسناد حوزه داشته باشند و در راستای حفظ و نگهداری میلیون‌ها برگ اسناد پراکنده در مراکز حوزوی برنامه‌ ریزی دقیق کنند تا این منابع ارزشمند منسجم و یکپارچه در اختیار محققین قرار گیرد.

این عضو فقهای شورای نگهبان ضمن اشاره به واسپاری امور پایان‌ نامه‌ها به مراکز تخصصی و مدیریت‌های استانی، پیشنهاد کرد: یک نسخه از این پایان‌ نامه‌ ها در کتابخانه فیضیه، آرشیو و نگهداری شود، ضمن اینکه برنامه‌ریزی و تعاملات لازم جهت مبادله پایان نامه با مراکز حوزوی خارج از مرکز مدیریت آغاز و اجرایی شود.

آیت‌ الله اعرافی در ارتباط با بحث مجموعه‌سازی در کتابخانه‌ها و وجود برخی موانع و مشکلات در بحث تامین بودجه یادآور شد: باید زمینه‌ها و بسترها و نیز پیگیری و تعاملات مناسب برای استفاده از ظرفیت وقف و اهداکنندگان کتاب فراهم شود.

امام جمعه قم در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت پیگیری همکاری و تعاملات مناسب با کتابخانه‌های بزرگ کشور تاکید کرد و گفت: همکاری مناسب با کتابخانه‌های بزرگ کشور از جمله آستان قدس رضوی، برنامه‌ریزی برای احیاء و حفظ و نگهداری منابع ارزشمند در کتابخانه‌های حوزوی مهم و حیاتی است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور برنامه‌ریزی برای شبانه‌روزی کردن حداقل یکی از کتابخانه‌های حوزوی قم را از جمله اقدامات ضروری دانست و به متولیان این امر توصیه کرد: با توجه به نیازهای موجود و مراجعه علاقه‌مندان به کتابخانه تلاش کنید یکی از کتابخانه‌های حوزوی قم به صورت شبانه روزی به مراجعین ارائه خدمت کند. نکته دیگر تلاش برای شبکه‌سازی کتابخانه‌های حوزوی سراسر کشور است که لازم است مد نظر مدیران قرار گیرد.

وی در پایان هماهنگی کتابخانه‌ها را با معاونت آموزش و مدیریت دروس سطوح عالی، حائز اهمیت برشمرد و گفت: تلاش شود ارتباطات مناسب میان مراکز پژوهشی، کتابخانه‌ها و مدارس قم به وجود آید.

فایل گزارش تفصیلی خدمات و فعالیت های کتابخانه آیت الله بروجردی در بخش فایل های پیوستی قابل مشاهده است.

 

 



تصاویر
  • جلسه شورای تخصصی پژوهش حوزه‌های علمیه کشور در کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی برگزار شد
فایلهای پیوست