Menu

اخبار کتابخانه

شنبه 02 شهریور 1398
تعداد بازدید: 2360
تعداد نظرات: 0

رأیت دین(بررسی اندیشه و رفتار سیاسی آیت الله العظمی بروجردی)

عنوان: رأیت دین(بررسی اندیشه و رفتار سیاسی آیت الله العظمی بروجردی)

مولف: علی اکبر عالمیان

مشخصات نشر: تهران: مرکز اسناد انقلاب اسلامی، 1390.

 معرفی اثر

نویسنده کتاب «رأیت دین» در پیشگفتار آورده است:« یکی از علمای موافق با مقوله سیاست، زعیم بزرگ حوزه حضرت آیت الله العظمی حاج آقا حسین بروجردی بود.هرچند این مرجع فرزانه نقشی حاشیه‌ای و محتاط در عرصه سیاست جامعه ایفا می نمود، اما بی گمان نمی توان از نقش پر رنگ وی در تربیت شاگردانی سیاستمدار و خردورز و بسیار موثر در عرصه سیاست به راحتی گذشت...... فقدان کادر رهبری مناسب، عدم آمادگی مردم و فقدان موقعیت مناسب، آیت الله را مجاب می‌نمود تا از هرگونه اقدام عملی جهت مقابله با حکومت وقت خودداری کند. ..... آیت الله بروجردی سعی نمود تا در قامت «رهبر امت اسلامی» بیش از پیش به فکر احیای شعائر تضعیف شده اسلامی باشد.... حوزه‌های علمیه که تا زمان ورود آیت الله به قم در حال احتضار بود، به پرستاری و احیای ویژه نیاز مبرم داشت. .... در این کتاب سعی شده است با توجه به مدارک موجود و مستندات تاریخی، به زوایا و ابعاد زندگی آیت الله بروجردی به ویژه به بررسی مواضع و رویکردهای سیاسی این مرجع بزرگ شیعیان پرداخته شود.

اثر در 494 صفحه سامان یافته و وجود نمایه پایانی تفصیلی استفاده از این اثر را تسهیل کرده است.

اثر حاضر در پنج بخش تنظیم شده است:

بخش اول: نگاهی به زندگی آیت الله بروجردی از حیات تا رحلت

خاندان و نسب، زندگی و تحصیل در بروجرد(تدریس، تحقیق و تبلیغ)، تحصیل در نجف، آیت الله بروجردی در قم و زعامت و مرجعیت، مقام علمی آیت الله بروجردی، آثار و تالیفات، خصوصیات اخلاقی.

بخش دوم: آیت الله بروجردی و سیاست

رابطه فقها با سیاست، ولایت فقیه از دیدگاه آیت الله بروجردی، نقش آیت الله بروجردی در پیروزی انقلاب اسلامی.

بخش سوم: آیت الله بروجردی و رهبری امت اسلامی

اهمیت به دین و شعائر اسلامی، حفظ کیان حوزه و روحانیت، تحولات بزرگ در حوزه علمیه قم، تحول علمی در حوزه علمیه قم، تقریب مذاهب اسلامی، تبلیغ دین و اعزام مبلغ به خارج از کشور، آیت الله بروجردی و مساله فلسطین.

بخش چهارم: آیت الله بروجردی و جریان های سیاسی و فکری

فدائیان اسلام، آیت الله بروجردی و جبهه ملی، ملی شدن صنعت نفت ایران، کودتای 28 مرداد 1332، مبارزه با بهائیت.

بخش پنجم: آیت الله بروجردی و شخصیت‌های سیاسی

رابطه امام خمینی و آیت الله بروجردی، آیت الله کاشانی، آیت الله بروجردی و محمدرضا شاه پهلوی، مخالفت آیت الله بروجردی با چهارشنبه سوری و تغییر خط فارسی به لاتین، دستور گنجاندن تعلیمات دینی در دروس، اصلاحات ارضی، نفوذ حزب توده در قم، آیت الله بروجردی و رضا شاه، سفر حج آیت الله بروجردی.

تصاویر
  • رأیت دین(بررسی اندیشه و رفتار سیاسی آیت الله العظمی بروجردی)