Menu

اخبار کتابخانه

پنجشنبه 29 فروردین 1398
تعداد بازدید: 2697
تعداد نظرات: 0

بایسته‌های پژوهش در کتب درسی

کتابخانه آیت‌الله العظمی بروجردی دارای مجموعه‌ای از کتابهای درسی است که به جهت ویژگی‌های خاص متمایز شده‌اند. این مجموعه شامل آثاری است که جهت تدریس در مدارس برای مقاطع مختلف تحصیلی، تدوین و تألیف شده و  مورد تأیید وزارت معارف (آموزش و پرورش) بوده است. موضوعاتی که در این مجموعه قابلیت بررسی و پژوهش دارد عبارتند از:
تنوع موضوعی این مجموعه؛
محتوای این منابع؛
پدیدآوران (مؤلف، نقاش، تصویرگر، خطاط، و ...)؛
نوع چاپ و چاپخانه‌ و ناشران؛
تصاویر و هنرهای بکار رفته در کتب؛
بازه زمانی انتشار از وجوه مختلف؛
برافزوده‌های این منابع؛ و .... 
گزارش مختصری از مجموعه کتب درسی موجود در کتابخانه آیت‌الله بروجردی 
«در حال حاضر موجودی این مجموعه شامل 3000 عنوان و حدود 4000 نسخه می‌باشدکه تعداد 500 عنوان از آنها چاپ سنگی و 600 عنوان چاپ سربی و 900 عنوان چاپ صنعتی می‌باشد. اکثر کتابهای چاپ سنگی متعلق به دوره تاریخی (1300-1350 قمری) و دوران ناصرالدین شاه و احمدشاه قاجار است. سایر این مجموعه در بازه زمانی 1341 – 1320 شمسی یعنی دورۀ پهلوی دوم منتشر شده است، که قدیمی‌ترین آنها مربوط به دهه 1280 شمسی (دوره حکومت محمدعلی شاه و احمد شاه قاجار) و جدیدترین آنها مربوط به سال 1357 (اواخر دوره حکومت محمدرضا شاه پهلوی) می‌باشد. جهت سازماندهی این مجموعه از شاخۀ آموزش در رده‌بندی کنگره همراه با تغییرات جزیی استفاده شده و کل منابع در 12 شاخه موضوعی اصلی طبقه بندی شده‌اند که عبارتند از:«علوم طبیعی، شرعیات،ریاضیات، هندسه، علوم اجتماعی و انسانی،  فیزیک، شیمی، تاریخ،  جغرافیا، زبان و ادبیات فارسی و آموزش های فنی و حرفه‌ای.»
کتاب‌هایی مانند روش تدریس آموزگاران، کتب درسی کشورهای دیگر، کتابهای راهنمای تحصیلی، شیوه‌نامه امتحانات، کتاب‌های برنامه‌ ریزی درسی و ... از دیگر منابع تشکیل دهنده این مجموعه هستند. 

کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی آماده ارائه خدمات پژوهشی و دسترسی به منابع به پژوهشگران گرامی می باشد.

تصاویر
  •                  بایسته‌های پژوهش در کتب درسی