Menu

اخبار کتابخانه

چهارشنبه 07 آذر 1397
تعداد بازدید: 1014
تعداد نظرات: 0

بیانات آیت الله علوی بروجردی در نشست تخصصی رسالت جهانی روحانیت شیعه در کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی(ره)

روز چهارشنبه مورخ 7 آذرماه 1397، نشست تخصصی رسالت جهانی روحانیت شیعه با بازخوانی سیره امام موسی صدر با حضور حورا صدر فرزند امام موسی صدر، جمعی از اعضای موسسه امام موسی صدر و نیز روحانیون و پژوهشگران در کتابخانه آیت الله بروجردی برگزار شد. در این مراسم آیت الله محمد جواد علوی بروجردی، تولیت مسجد اعظم در بیاناتی به معرفی برخی از زوایای شخصیت امام موسی صدر پرداختند.

آیت الله علوی بروجردی اظهار داشتند ما شخصیت های بزرگ زیادی داریم اما در دوران معاصر، امام موسی صدر شخصیت خاص و ممتازی بود که مدت کوتاهی حوزه نجف را درک کرد، ولی عمده تفکر ایشان از حوزه علمیه قم بود. آیت الله صدر دارای تفکر اصیل شیعی بودند، آن هم در یک نقطه خاصی از دنیا و در روزگاری که بیروت و لبنان مرکز فرهنگی دنیای عرب بود.

تولیت مسجد اعظم قم تصریح کردند، جزئی ترین حرکت آیت الله صدر در تمام بلاد عرب منعکس می شد و نه فقط با ایران، بلکه با تمام جامعه اسلامی که اکثرا هم سنی بودند سر و کار داشت.نمی توانیم آیت الله صدر را فقط شخصیتی به حساب آوریم که یکسری اقداماتی داشتند، بلکه ایشان بنیانگذار تفکری بودند که این تفکر ریشه در قم و حوزه دارد.

آیت الله علوی بروجردی در ادامه اظهار داشتند، شیعه حرف برای گفتن بسیار دارد و از مذاهبی نیست که بخواهد عقایدش را پنهان کند، بلکه به اعتقاد مرحوم آیت الله بروجردی باید با جوامع غیر مسلمان و با مراکز اصیل و مطرح دنیا ارتباط داشت. امام موسی صدر نیز این تفکر را از استاد خود به خوبی آموخته بود و به ارتباط با مسلمانان غیرشیعه و ارتباط با ادیانی غیر از اسلام به خصوص مسیحیت توجه داشت و هنوز که هنوز است آثارشان در لبنان باقی است.

استاد حوزه علمیه قم تاکید کردند، امام موسی صدر نیز به تبع استاد خود آیت الله بروجردی ارتباط خوبی با سایر مذاهب اسلامی برقرار می کرد و بر این عقیده بود زمانی می توانیم هویت شیعی خود را تحکیم بخشیم و به مبارزه با استعمار بپردازیم که توان علمی شیعه را بالا برده و مدارس را احیا کنیم.امام موسی صدر معتقد بود که باید خانواده های شیعه را از فقر نجات دهیم. ایشان در این راستا تلاش هایی نمود و موجب شد تا لبنان آرام آرام هویت پیدا کند، هویتی که امروز بر مسیحیت و یهودیت غلبه دارد.

تولیت کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی با تأکید بر اینکه نیازمند الگو سازی برای طلاب و کسانی که عهده دار امور مردمند هستیم، افزودند، از آنجایی که امروز دانش آموختگان حوزه علمیه در سرتاسر دنیا حضور می یابند، لذا آیت الله صدر می تواند الگوی مناسبی برای آنها باشد. کسانی که امروز در حوزه مشغول تحصیل اند، به گونه ای عهده دار اداره مردم می باشند. باید توجه داشت کسانی که از ما بریدند و از ایران رفتند و حتی آن هایی که مسیحی شدند و یا نسل دوم و سوم مهاجرین که با اسلام سر و کار ندارند، اینها فرزندان ما هستند و نمی توانیم نسبت به آنها بی تفاوت باشیم.

آیت الله علوی بروجردی خاطر نشان ساختند، روحانیت در دوران غیبت عهده دار رسالت و تکلف ایتام آل محمد(ص) است. ما به آن تفکر در حوزه نیاز داریم و باید این روش ها را از عالمانی چون امام موسی صدر بیاموزیم و تنگ نظری ها را کنار بگذاریم. بزرگترین موفقیت، بالا بردن سطح آگاهی جوانان شیعه است. امروز شیعه در دنیا تأثیرگذاری بیشتری نسبت به قبل دارد و دارای منطقی است که خود به خود پیش می رود و همه ما می توانیم آن را عرضه کنیم؛ اما نحوه و روش عرضه بسیار مهم است که باید آن را از امام موسی صدر بیاموزیم.

استاد حوزه علمیه در پایان افزودند، تفکرات امام موسی صدر هنوز در میان مردم لبنان وجود دارد، حضور حتما نباید جسمی باشد و از این جهت حضور تفکر آیت الله صدر در حوزه بسیار می تواند اثر بخش باشد.

 

 


تصاویر
  • بیانات آیت الله علوی بروجردی در نشست تخصصی رسالت جهانی روحانیت شیعه در کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی(ره)