Menu

اخبار کتابخانه

شنبه 20 آبان 1396
تعداد بازدید: 1672
تعداد نظرات: 0

آیت الله علوی بروجردی: دو ملت ایران و آلمان ظرفیت های عظیمی برای نقش آفرینی در جهت صلح جهانی در اختیار دارند

آیت الله علوی بروجردی در جمع گروهی از محققان و پژوهشگران کشور آلمان با اشاره به پیشینه قوی حقوق بشر در ایران اظهار داشتند: در ایران و در دوران بسیار دور، منشور کوروش را داریم که مضمون آن حقوق بشر است، آن هم زمانی که خبری از این مباحث نبود.امام علی(ع) حقوق انسان را در کنار حقوق خدا قرار می دهد و به فرماندار خود فرمان می دهد که مردم در حقوق انسانی با تو برادر هستند و باید به این حقوق احترام گذاشت.

استاد درس خارج حوزه تصریح کردند: ایرانیان در حالی اسلام را پذیرفتند که ایران از سابقه تمدنی برخوردار بود و به همین لحاظ، پذیرش اسلام از سوی ایرانیان با دیگران متفاوت است؛ پس از شکل گیری تمدن اسلامی، ایرانیان بالاترین نقش را در پیشبرد این تمدن داشتند.

تولیت کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی با اشاره به اینکه ابن سینا، ابوریحان، رازی و فارابی از جمله شخصیت هایی هستند که کتب علمی آنها پس از دوران رنسانس در دانشگاههای اروپایی تدریس میشدند، خاطرنشان ساختند: این حرکت تمدنی پس از دخالت های دیگران روبه افول نهاد؛ حرکت مشروطه در زمانی رخ داد که در اطراف ما چنین مساله ای دیده نمی‏شد ولی با دخالت غربی‏ها این حرکت ناکام ماند.

ایشان با اشاره به کودتای بریتانیا و امریکا علیه دکتر مصدق پیرامون ملی شدن صنعت نفت اظهار داشتند: همواره قدرت های بزرگ در مقابل حرکت های آزادیخواهانه مردم ایران ایستادگی کرده اند. اما امروز پس از سالها، دست قدرتهای سلطه گر را از ایران کوتاه کردیم؛ در این سالها اجازه تعیین سرنوشت از سوی قدرت های بیگانه را نداده ایم و به دنبال آن هستیم که راه خود را خود انتخاب کنیم.

آیت الله علوی بروجردی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز امیدواری کردند که در این مسیر بدون دخالت ابرقدرت ها در جهت حرکت تمدن ایرانی اسلامی که در گذشته از آن برخوردار بودیم،حرکت کنیم؛ ممکن است در این مسیر اشتباهاتی نیز داشته باشیم،اما رسیدن به اصول و فضایل اخلاقی جزو اهداف اصلی ماست.

استاد حوزه علمیه با اشاره به روابط اسلام و مسیحیت خاطر نشان کردند: دیواری بسیار ظریف میان اسلام و مسیحیت وجود دارد؛ مسیحیت از ادیان بزرگ الهی است؛ قرآن کریم نسبت به مریم مقدس و حضرت عیسی(ع) احترام بسیاری قائل است؛ این وحدت باید چراغی برای رسیدن به اشتراکات بیشتر در آینده باشد. درگیری عقیدتی بین انسانها وجود ندارد؛ میان اسلام و مسیحیت درگیری و برخوردی نیست، و این جنگها و درگیریهایی که وجود دارد آثار تلاش ابرقدرت هایی است که برای منافع خود ما را به جان هم می اندازند و بین ما و شما نقاب ایجاد کرده و اسلام ستیزی را در بین مردم غرب گسترش میدهند.

آیت الله علوی بروجردی با اشاره به جایگاه فلاسفه و اندیشمندان کشور آلمان خطاب به محققان آلمانی حاضر در جلسه اظهار داشتند: آلمان از مراکز بسیار مهم در اروپا بوده و نظرات فلاسفه و اندیشمندان آلمانی در حوزه علمیه نیز مورد مطالعه قرار می گیرد؛ امیدواریم که شما نیز با آشنایی با حوزه علمیه و دانشگاه های ایران،شناخت بیشتری با مکتب شیعه پیدا کرده و با شناخت این ظرفیت های علمی و فرهنگی ما را مورد قضاوت قرار دهید.

استاد درس خارج حوزه علمیه با اشاره به وجود برخی اختلافات میان مسلمانان و سایر ادیان اظهار داشتند: ریشه این اختلافات در بین ما نیست، بلکه ریشه آنها در بین قدرتها است و این قدرت‏ها هستند که به دنبال اختلاف افکنی و جنگ در جهت رسیدن به منافع شخصی خود هستند.کشتار انسانهای بیگناه با هر دینی از نظر ما ممنوع است؛ انسانها باید در کنار هم با صلح و دوستی زندگی کنند؛ هیچ کسی حق ندارد جان انسان های دیگر را بگیرد؛ تندروهایی مانند داعش محکوم هستند، همانگونه که شما نیز در آلمان صاحبان افکار تند را محکوم می کنید.

آیت الله علوی بروجردی برقراری صلح و دوستی را نیازمند شناخت متقابل دانستند و تاکید کردند: علاقمند هستیم که غربی ها از تمدن ایرانی و اسلامی و همچنین تمدن شیعی و حرکت شیعه در دنیا شناخت بیشتری پیدا کنند زیرا این شناخت آگاهی بیشتر و در نهایت صلحی پایدارتر را ایجاد خواهد کرد. امام خمینی(ره) معلم ما در این مسیر بوده و همواره خود تعیین کننده مسیر حرکتمان بوده ایم. امیدواریم با شناخت بیشتر از راهی که در پیش گرفته ایم روی اصول و ارزش های اخلاقی حرکت کنیم و این ارزش ها را به دنیا نیز ارائه دهیم. ایشان امام حسین(ع) را یکی از معلمان بزرگ ما در این مسیر معرفی کرده و اظهار داشتند: امام حسین (ع) و بزرگان دین ما ارزش های والای انسانی و الهی را به دنیا ارائه کردند و دنیا نیز باید با نگاه دقیق تری به این تعالیم توجه داشته باشد.

آیت الله علوی بروجردی با تقدیر از جایگاه خانواده، تندروی، بی اخلاقی در سیاست، ضعف بنیان خانواده را از جمله مشکلات اساسی عصر حاضر ارزیابی کرده و برضرورت احیای بنیان خانواده و تکریم ارزش های اساسی اخلاقی در زندگی خانوادگی تاکید کردند.

استاد درس خارج حوزه علمیه با اشاره به روحیات ملی و قوی آلمانیها تصریح کردند: آلمانی ها به رغم این ملی گرایی، برای ساخت اروپای واحد تلاش کردند و ما نیز چنین هستیم و همیشه به دنبال همگرایی هستیم، به همین جهت نباید اجازه بدهیم کشورهایی مانند آمریکا برای ما تصمیم بگیرند.ملتهای ایران و آلمان ظرفیت خوبی برای شکل دهی به این جریان در جامعه جهانی دارند. باید ظرفیت های خود را ضمن آشنایی هرچه بیشتر با تفکرات و فرهنگ کشور مخاطب در جهت ایجاد صلح جهانی و حرکت رو به جلوی فرهنگی به کار ببریم.

ایشان با اشاره به اوضاع کنونی سوریه تصریح کردند:امروز بسیاری از کشورهای اروپایی و حتی کشورهای حوزه خلیج فارس به دنبال تسخیر سوریه هستند و این ارتباطی به جنگ شیعه و سنی ندارد. اسراییل یک رژیم دست نشانده بوده و به دنبال تامین منافع آمریکا در منطقه است در حالیکه سوریه و لبنان در جبهه مقاومت قرار دارند.

اگر مردم سوریه واقعا به دنبال دموکراسی هستند قطعا ما به آنها کمک می کنیم. اما سوال این است که چه کسی برخی گروه ها را در این کشور مسلح کرده است؟. این تلاش به هیچ وجه مقابله با شیعه و سنی نیست بلکه در اینجا شیعه، مسیحی و سنی نیز قربانی هستند چرا که دشمنان اهداف دیگری را دنبال می کنند.

آیت الله علوی بروجردی با اشاره به اقدامات و دخالت های عربستان در منطقه اظهار داشتند: عربستانی که حتی یک انتخابات را برگزار نکرده، مدعی دموکراسی در سوریه شده است. تفکر وهابی، اسلام سنی نیست بلکه وهابیت یک گروه ساخته غرب است که می خواهد دنیای اسلام را تحت سیطره خود درآورد.برهم زدن اوضاع در سوریه، جنگ لبنان، جنگ یمن، جنگ عراق و... همه ساخته و پرداخته این فرقه وهابیت است. برخی از مساجد مسلمانان در آلمان توسط فرقه وهابیت اداره می شود و هزینه آنها را عربستان می پردازد.باید مراقب پرورش یافتگان این مساجد باشیم،چراکه این افراد را نه ما به رسمیت می شناسیم و نه اهل سنت؛ آنها وهابی هستند.اگر  کتب درسی ای را که در مدارس و مساجد فرقه وهابی عربستان، کشورهای خلیج فارس و برخی کشورهای اروپا تدریس می شود، بررسی کنید، درخواهید یافت که آنها می گویند هر کسی که غیر از ما است باید کشته شود.

آیت الله علوی بروجردی در بخش پایانی سخنان خود تاکید کردند: اگر ایران در لبنان نبود امروز لبنان نیز به جمع کشورهای حامی جریان وهابیت و تندروی اسلامی مبدل شده بود. سوال بزرگ این روزها این است که چرا سعد حریری در عربستانی که کانون وهابیت است استعفا می دهد؟ چرا تروریست های داعش توسط آمریکایی ها و طرفداران آمریکا درمان می‏شوند؟ اگر حزب الله طرفدار آمریکا و عربستان بود بازهم امروز به عنوان یک گروه تروریستی معرفی می‏شد؟کشور یمن همواره از مستعمرات عربستان بوده و این کشور همیشه چون مزدوری به کشور یمن نگاه می کرده است. امروز مردم یمن از حقوق خود دفاع می کنند، ولی عربستان جنایات عظیم جنگی علیه این مردم روا داشته و سازمان ملل متحد نیز از بیم قطع کمک های مالی عربستان این جنایات را نادیده می گیرد، که این اتفاق به روشنی گویای ابتذال اخلاق در سیاست دنیای امروز است.

تصاویر
  • آیت الله علوی بروجردی: دو ملت ایران و آلمان ظرفیت های عظیمی برای نقش آفرینی در جهت صلح جهانی در اختیار دارند