Menu

اخبار کتابخانه

دوشنبه 08 آبان 1396
تعداد بازدید: 4264
تعداد نظرات: 0

مدیر کتابخانه در نشست مشترک با استاد اسدالله عبدلی آشتیانی عنوان کردند

پس از پیروزی انقلاب کتابخانه ها درب های خود را بر روی اساتید رشته کتابداری گشودند و امروزه شاهد هستیم اکثر منابع کتابخانه ها بر اساس استاندارد های روز سازماندهی شده اند

جلسه مشترک مدیر وکارشناسان کتابخانه آیت ‌الله العظمی بروجردی با استاد اسداله عبدلی آشتیانی سندشناس و متخصص خط سیاق، استاد باقرزاده و حجت الاسلام والمسلمین مشکات برگزار گردید.

در این نشست درباره نقش و اهمیت جایگاه اسناد در پژوهش های فرهنگی و تاریخی و چگونگی سازماندهی اسناد و همچنین تربیت نیروی متخصص کتابدار تبادل نظر گردید. استاد آشتیانی با توجه به نقش و جایگاه اسناد و نسخ خطی در علم و فرهنگ کشور اظهار داشتند در حال حاضر در کتابخانه‌ها و سایر مراکز اطلاعاتی ایران هزاران سند و نسخه خطی به خط سیاق وجود دارد که هنوز تصحیح و معرفی نشده‌اند. پژوهشگر خط سیاق بیان کرد دانشگاه‌ها و کتابخانه‌ها در زمینه آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص ضعیف عمل می‌کنند و امیدوارم زمینه آموزش علم سیاق از طریق این دو نهاد باید به نسل جدید و به ویژه کتابداران فراهم شود.ایشان عدم استفاده محققین و پژوهشگران از اسناد و متون کهن را یکی از ضعفهای بزرگ پژوهشهای فعلی دانستند و علت آنرا عدم آگاهی و آشنایی افراد از این حوزه می‌دانند. ایشان در ادامه  به ضرورت تأسیس پژوهشکده‌ای در علم سیاق اشاره کردند و حمایت آنرا از سوی مسئولان و مجموعه‌داران ضروری دانستند. استاد آشتیانی علاقه مندی خود را برای همکاری با کتابخانه آیت ‌الله بروجردی اعلام و از برگزاری دوره‌های آموزشی سندشناسی، سندخوانی، مهرشناسی، سیاق ابراز داشتند.

در ادامه جناب آقای راهنورد مدیر کتابخانه آیت‌الله بروجردی با بیان این نکته که طی دهه های گذشته شاهد رشد رشته کتابداری در دانشگاه های ایران بوده ایم افزودند کتابخانه ها درب های خود را بر روی اساتید این رشته گشودند و امروزه شاهد هستیم اکثر منابع کتابخانه ها بر اساس استاندارد های روز سازماندهی شده اند.

ایشان پیاده‌سازی استانداردهای پذیرفته شده در کتابخانه‌ها را بهترین روش برای معرفی و دسترس‌پذیر کردن منابع به محققین دانسته و افزودند باید یک عزم ملی برای سازماندهی اسناد موجود در کتابخانه ها ایجاد کرد. امروزه مطبوعات و نشریات مظلوم ترین بخش در کتابخانه ها هستند که کمتر سازماندهی شده اند و در برخی موارد می شنویم این مجموعه ها در برخی کتابخانه ها به دلایل مختلف از بین رفته یا خمیر شده اند. جناب راه نورد ابراز امیدواری کردند که به همت روئسای کتابخانه بزرگ اسناد از انبارها و کارتن ها بیرون آمده و پس از سازماندهی و دیجیتال سازی زمینه بهره برداری از آنها در امور پژوهشی فراهم گردد.

 مدیر کتابخانه آیت الله بروجردی حمایت از پژوهشکده سیاق را وظیفه مراکزی دانستند که از بودجه‌های دولتی برخوردارند و اشاره کردند کتابخانه‌ها و مراکزی که در زمینه متون کهن و اسناد اعتبار دارند بایستی با علم روز و نیاز محققان امروزی توجه بیشتر داشته باشند.

ایشان تاکید کردند ابتدا باید اهمیت این نوع اسناد برای جامعه تبیین گردد تا جامعه پژوهشی ضمن احساس نیاز به این قبیل منابع، مسئولان کتابخانه ها را وادار کنند تا سازماندهی اسناد مورد توجه قرار دهند.

در ادامه جناب آقای پیرانی مدیر مرکز اسناد حوزه‌های علمیه به موانع اجرایی کردن  ایده‌ها و پروژ‌ه‌های جدید در سازمان ها اشاره کردند و توجیه مقامات بالاتر سازمانی را از عمده‌ترین مشکل اجرایی شدن دانستند.

در ادامه میهمانان از بخشهای مختلف کتابخانه بازدید کردند. 

تصاویر
  • مدیر کتابخانه در نشست مشترک با استاد اسدالله عبدلی آشتیانی عنوان کردند