Menu

اخبار کتابخانه

یکشنبه 05 شهریور 1396
تعداد بازدید: 1510
تعداد نظرات: 0

نشست علمی جمعی از شیعیان فرانسوی با حضرت آیت الله علوی بروجردی در کتابخانه مرحوم آیت الله العظمی بروجردی

حضرت آیت علوی بروجردی در ابتدای این نشست فرمودند: ارتباط فرهنگی و علمی دو کشور ایران و فرانسه و ترویج مکتب شیعه ناب و ارتباط فرهنگی و علمی بین مردم و فرهیختگان دو کشور ایران و فرانسه سابقه تاریخی دارد و نمونه این ارتباط تدریس زبان فرانسه بعنوان زبان دوم در مدارس ایران بود که بعدها این زبان جای خود را به زبان  استعماری انگلیسی داد.

وی با بیان اینکه زبان فرانسه، زبان کاملی است و در گذشته دانشمندان و فرهیختگان فرانسوی در حوزه علوم انسانی رشته عرفان و فلسفه از علما و بزرگان دینی همچون آیت الله العظمی برجرودی و علامه طباطبایی استفاده می کردند، افزود: این علاقه و ارتباط تا زمان های زیادی ادامه داشت و بهترین نمونه این ارتباط حضور امام راحل در نوفل نوشاتوی فرانسه و حضور اندیشمندان فرانسوی در جلسات آن عالم ربانی بود.

تولیت کتابخانه با بیان اینکه این چهره مثبت از کشور فرانسه بوده؛ ولی چهره منفی آن بُعد استعمار گری در بعضی کشورها است. فرانسه ای که مردم ایران از آن توقع دارند این است که چهره مثبتی از  خود نشان دهد نه اینکه برای منافع خود، استعمارگری کند و حتی برای کشتار شیعیان اسلحه به برخی کشورها بفروشد.

مسلمانانی که در فرانسه زندگی می کنند، بدانند کشور فرانسه با وجود مشکلات استعمارگری و فروش سلاح برای کشتار مسلمانان، دارای فرهیختگانی است که در حوزه های  مختلف صاحب نظر هستند و علاقه دارند حتی درحقوق  بین الملل سخنی بگویند و نظریه دهند.

آیت الله علوی بروجردی با بیان اینکه مذهب شیعه اشتراکات خوبی با بعضی مذاهب در فرانسه دارد و ازاین ظرفیت می توان برای ترویج مکتب شیعه بهره برد گفت: یکی از موضوعاتی که در مکتب شیعه بیان شده و در سایر مکاتب نیست؛ حقوق انسانی است و حرف های زیادی برای گفتن دارد و از این  موضوع می توان نهایت بهره برداری را برای ارتباط بامردم واندیشمندان فرانسوی کرد.

ایشان  با اشاره به آیاتی از قرآن و کلمه « اولی الامر» عنوان کرد: از نظر شیعه «اولی الامر» افراد خاص با خصوصیات خاص را شامل می شود  و هرفردی نمی تواند عهده دار سرپرستی جامعه باشد، ولی مذاهب دیگر معتقدند هرکسی می تواند ولیّ و سکاندار و حاکم باشد، اگر چه آن فرد زور گو و فاسد باشد. در مذهب شیعه در حوزه های مختلف مباحث مفیدی برای ارائه برای مردم و فرهیختگان فرانسوی دارد و نباید از مباحث ارزشی شیعه غافل شد، باید سعی کرد این مذهب را به گونه ای ترویج داد تا مردم علاقه مند به این مذهب شوند.

آیت الله علوی بروجردی افزودند: یکی از رسالت های مراکز علمی و مسلمانان ترویج دین و اسلام از نگاه مکتب شیعه  است  تا بتوان مذهب شیعه را از مظلومیت بیرون آورد. اسلامی که بعضی افراد و گروها معرفی می کنند، غیر از اسلامی است که شیعه معرفی می کند؛ ‌شیعه اطاعت ظالم را نمی پذیرد و آن را مطرود می داند.از نظر مکتب شیعه، اسلامی راکه داعشی معرفی می کند، اسلام غلطی است و متاسفانه به پای اسلام نوشته می شود. در حال حاضر منطق دشمنان، تقویت داعش است تا باعث ایجاد تنفر از اسلام شوند، چون آنها معتقدند اگراسلام تقویت شود و رشد کند قطعا ایران درجهان رشد و تقویت خواهد شد. این تفکر داعشی سبقه طولانی از دوران حضرت علی (ع) دارد و آن گروه خوارج است و معاویه هم نوعی از دشمنی را ایجاد می کرد تا بتوان چهره خشنی از اسلام و دین ترویج داد. بهترین معرّف دین و اسلام سخنان اهل بیت(ع)  است و در حال حاضر مکتب شیعه نیز این رسالت را برعهده دارد.

وی بابیان اینکه تفکر اصیل اسلامی از سوی دشمنان مورد تخریب و سیاه نمایی شده است و اکنون یکی از برنامه های  معاندین تخریب و سیاه نمایی چهره اسلام و مذهب شیعه ناب است و با این هدف به دنبال این امر هستند که دین اسلام ترویج پیدا نکند و مردم با این مذهب آشنا نشوند. همه مسلمانان باهم برادرند و عقیده، مرز نمی شناسد و این مرزهای سیاسی است.

آیت الله علوی بروجردی فرمودند: مذهب شیعه سرمایه های زیادی مانند عاشورا، غدیر و آثار و منابع غنی چون نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و رساله حقوق امام سجاد علیه الاسلام را  دارد و نباید ازاین سرمایه های الهی و دینی برای ترویج و معرفی اسلام ناب غفلت کرد.هرمسلمانی می تواند با رفتار و اخلاق پسندیده،  مروج دین و اسلام ناب باشد و نباید گرفتار توطئه وفتنه دشمنان شد و در دام های آنها گرفتار شد و احیانا از روی غفلت به ادیان دیگر توهین کرد.

وی بهترین نوع معرفی شیعه را برای سایر مردم، ترویج درست، صحیح و صادقانه این مکتب عنوان کرد و فرمود شما شیعیان فرانسه باید با اخلاق پسندیده مروج دین اسلام باشید. 

تصاویر
  • نشست علمی جمعی از شیعیان فرانسوی با حضرت آیت الله علوی بروجردی در کتابخانه مرحوم آیت الله العظمی بروجردی