Menu

اخبار کتابخانه

چهارشنبه 21 تیر 1396
تعداد بازدید: 3036
تعداد نظرات: 0

دیدار جمعی از دانش پژوهان و اساتید دانشگاه های بلژیک با آیت الله علوی بروجردی در کتابخانه مسجد اعظم قم

 آیت الله علوی بروجردی در دیدار جمعی از دانشجویان و اساتید کشور بلژیک که در سالن اجتماعات کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی برگزار شد، با بیان این که دنیا از لحاظ فرهنگ، تفکر، جنگ و خشونت در موقعیت ویژه ای قرار دارد، اظهار داشتند: نقش مؤسسات و مراکز علمی در این زمان برای حفظ آرامش و دعوت همگان به امنیت و صلح جهانی امری ضروری است تا مردم به دور از هرگونه خشونت در کنار هم با صلح و آرامش زندگی کنند. یکی دیگر از رسالت های مراکز علمی و تحقیقاتی دنیا، شناخت شرایط حساس دنیا و ایجاد راهکارهای مناسب برای برون رفت از مشکلات و برقراری صلح پایدار در جهان است، نباید مؤسسات تحت تأثیر عوامل بیرونی و تفکرات سیاستمداران قرار گرفته و بر اساس آن فعالیت کنند.

استاد درس خارج حوزه علمیه خاطرنشان کردند: در حال حاضر نمونه هایی از مؤسسات سیاست زده در دنیا وجود دارد که تحت تأثیر تفکرات سیاستمداران قرار گرفته و براساس منافع آنها سخن می گویند و به انتشار حقایق توجه می کنند.برای نمونه برخی مؤسسات آمریکایی و انگلیسی براساس منافع کشور خود حرکت کرده و حاضر نیستند برای صلح جهانی قدمی بردارند و با این که می دانند عربستان و فرقه وهابیت، منشاء همه گرفتاری ها و برای نمونه حادثه 11 سپتامبر است؛ اما در عمل می بینیم عکس العملی نشان داده نشده و در برابر حکومت ایران موضع گیری می کنند؛ چون منافع کشور خود را در عربستان می بینند؛ بهترین نمونه آن فروش میلیاردی اسلحه امریکا به عربستان است.

تولیت کتابخانه آیت الله بروجردی با بیان این مطلب که مؤسسات علمی باید آزاد فکر کنند، تصریح کردند: این مؤسسات باید به دور از هر نوع سیاست زدگی فعالیت کنند تا بتوانند معرفت درست و واقع بینانه ای به اهداف استعمارگران پیدا کنند. ایشان در اشاره به مسئله حقوق بشر اظهار داشتند:تقویت سازمان حقوق بشر در برابر کشورهای ظالم امری بسیار ضروری است؛ ولی در حال حاضر نه تنها این مسئله تقویت نشده؛ بلکه مشکلات دیگری همچون تبعیض و منفعت طلبی جلوه بیشتری پیدا کرده است.هم اکنون می بینیم به دلیل همین تبعیض و منفعت طلبی کشورهای قدرتمند، به کشور کره شمالی به خاطر داشتن بمب اتمی حمله می شود و علیه این کشور موضع گیری می کنند و آن را برای دنیا خطرناک معرفی می کنند. امروز این سؤال مطرح است که اسرائیل چه نوع رژیمی است؟ با این که همه نوع سلاحی را هم دارد؛ چرا با این منطق، رژیم غاصب اسرائیل محکوم نمی شود؟ پاسخ ساده  است؛ و آن تبعیض است.

آیت الله علوی بروجردی با بیان این که بعد از رحلت پیامبر(ص) جانشینی ایشان از روال طبیعی خارج و به دست دشمنان و بدخواهان افتاد، تصریح کردند: این مشکلات فعلی ادامه همان دشمنی سابق است و اگر الان خشونتی در دنیا وجود دارد، نتیجه همان مظلومیت و دشمنی با شیعه می باشد.

ایشان با تاکید براینکه فرقه وهابیت و سلفی گری، فرقه و هویت قبیله ای خاصی است و خشونت و خون ریزی آنها ربطی به اسلام ندارند افزودند: هدف اصلی وهابیت خشنونت طلبی است.همه مشکلات دنیا و حتی تبلیغات و ساخت مسجد به دلیل تفکرات این فرقه و حامیان آنهاست. هدف این فرقه ترویج اندیشه های باطل خود و جلوگیری از نشر اسلام ناب است،و از طرفی با خشونت طلبی به اسم اسلام ناب می خواهند دین پیامبر خاتم(ص) را بدنام کنند. 

 استاد حوزه علمیه در ادامه سخنان خود با بیان اینکه برای رسیدن به صلح جهانی و دوری از خشونت لازم است به حقوق اولیه انسانها توجه کرد و در رأس این حقوق، اخلاق در موضوعات مختلف است، افزودند: در این حق هیچ فرقی بین هیچ شهروندی از هیچ کشوری نیست و رنگ پوست نمی تواند در این مسئله اثرگذار باشد. اگر در دنیا خشونت و جنگ است و بعضی از کشورها با استفاده از قدرت به کشورهای ضعیف ظلم می کنند، ناشی از نادیده گرفتن رعایت حقوق اولیه آنهاست.

آیت الله علوی بروجردی حقوق زن را یک مسئله فرهنگی دانسته و پیرامون مشکلات و چالش های مربوط به آن اظهار داشتند: در رأس این مشکلات عدم رعایت حقوق زنان و استفاده ابزاری به عنوان یک کالا است.دین اسلام و ادیان دیگر برخلاف بشر هیچ فرقی بین زن و مرد قائل نیستند و حقوق هر دو را مساوی می دانند؛ اما این حقوق از سوی جامعه بشری نادیده گرفته شده و حتی تا سال های اخیر در کشورهای اروپایی حقی برای زن در عرصه دموکراسی قائل نبودند، چون نگاه همان منفعت طلبی بود و این مشکلات حل نخواهد شد مگر اینکه زنان خودشان را مطرح کنند. ایشان تاکید کردند:اسلام برخلاف بشر زنان زیادی را الگو قرار داده و حتی اسم آنها را به عنوان تأثیرگذارترین زنان به جامعه بشری معرفی کرده و به این مسائل در تاریخ اسلام و حادثه عاشورا اشاره شده که نمونه آن حضرت زینب(س) است؛ زنان هم نباید از این مسائل غافل باشند و با تکیه بر مبانی دینی اسلام حقوق خود را طلب کنند.

همچنین ایشان از حضرت فاطمه معصومه(س) به عنوان یکی دیگر از زنان اسوه یاد کرده و اظهار داشتند: این بانو هم یک زن بوده ولی خود را به عنوان فردی الگو و اثرگذار معرفی کردند.

تصاویر
  • دیدار جمعی از دانش پژوهان و اساتید دانشگاه های بلژیک با آیت الله علوی بروجردی در کتابخانه مسجد اعظم قم