Menu

اخبار کتابخانه

پنجشنبه 01 بهمن 1394
تعداد بازدید: 5319
تعداد نظرات: 0

مصاحبه مدیر کتابخانه با خبرگزاری ایبنا

 مدیر کتابخانه آیت‌الله العظمی بروجردی و هیات همراه با حضور در اتاق گفت‌وگوی خبرگزاری ایبنا، به معرفی و بیان آخرین فعالیت‌های این مراکز پرداختند.

اسماعیل راهنورد، مدیر کتابخانه آیت‌الله بروجردی قم نیز درباره تاریخ تأسیس این کتابخانه گفت: کتابخانه آیت‌الله بروجردی در سال 1340 شمسی توسط آیت‌الله بروجردی به بهره‌برداری رسید و از بدو تأسیس با همت مجموعه‌سازهای بزرگی مانند مرحوم حاج محمد رمضانی و مرحوم آیت‌الله مقدس اصفهانی و آیت‌الله فرید اراکی، آثار خوب و ارزشمندی به این کتابخانه اهدا شد.

 

وی با بیان اینکه کتابخانه آیت الله بروجردی از کتابخانه‌های پیشتاز در بحث دیجیتال‌سازی در قم و حوزه‌های علمیه سراسر کشور است، گفت: مجموعه کتابخانه مسجد اعظم (کتابخانه آیت‌الله بروجردی) را از کتابخانه‌های غنی کشور می‌توان به حساب آورد که در روند دیجیتال‌سازی، بسیاری از این منابع و منابع مشترک کتابخانه مرکزی را در اختیار پژوهشگران قرار داده‌ایم.

مدیر کتابخانه آیت‌الله بروجردی در این‌باره توضیح داد: حدود هفت‌هزار نسخه خطی موجود در کتابخانه را دیجیتال‌سازی کردیم که پنج صفحه ابتدایی آن را روی سایت کتابخانه به نشانی blib.ir قابل دسترسی است. همچنین اطلاعات کتابشناختی و تمام صفحات هشت هزار عنوان کتاب چاپ سنگی  و دویست عنوان کتاب چاپ سربی نفیس پیش از 1300 قمری که در دوره قاجار چاپ شده‌اند نیز دیجیتال‌سازی شده است که پژوهشگران می‌توانند به طور کامل از این مجموعه استفاده کنند.

راهنورد  ادامه داد: بیش از دو هزار پایان‌نامه طلبه‌های سطح سه و چهار حوزه و هزار عنوان پایان‌نامه از کشورهای عربی در سطح دکتری نیز دیجیتال‌سازی شده که در شبکه داخلی کتابخانه مرکزی در دسترس است و امکان دانلود چکیده آنها از بیرون از کتابخانه برای پژوهشگران فرآهم است. هشت هزار عنوان از منابع عربی اهل سنت نیز فعلاً در سیستم داخلی کتابخانه در دسترس است و در آینده‌ای نزدیک از طریق سایت در اختیار پژوهشگران قرار خواهد گرفت.

مدیر کتابخانه آیت‌الله بروجردی دیجیتال‌سازی چهارصد نشریه انحصاری موجود در کتابخانه مرکزی که قبلاً در جای دیگر دیجیتال‌سازی نشده بودند را نیز از اقدامات اخیر این مرکز در حوزه دیجیتال‌سازی عنوان کرد که عمده این نشریات متعلق به سال‌های 1320 تا 1340 است.

 

وی درباره تجهیز منابع این کتابخانه نیز گفت: ما در سال‌های گذشته توانستیم پانزده هزار عنوان کتاب جدید که دوازده هزار عنوان آن بعد از سال 1390 چاپ شده به مجموعه منابع این کتابخانه اضافه کنیم. روزانه بیش از هزار نفر از پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی از این کتابخانه استفاده می‌کنند.

تصاویر
  • مصاحبه مدیر کتابخانه با خبرگزاری ایبنا