تولیت کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی در جمع فعالان امور معنويت و ادیان
آیت الله سيد محمدجواد علوی بروجردی در نشست فعالان امور معنويت و ادیان که در سالن اجتماعات کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی گردهم آمده بودند، با انتقاد از سوء استفاده از نام دین، معنویت و اعتقادات که باعث بروز مشکلات بسیاری در ایران و جهان گردیده است،هدف همه ادیان آسمانی را فراهم ساختن زندگی خوب برای انسان ها دانستند.
ایشان با بیان این که اسلام بر خلاف تبلیغاتی که در گوشه و کنار می شود دین خشونت نیست، اظهار داشتند: در زمان پیامبر اسلام(ص) هیچ کدام از جنگ ها تهاجمی نبوده و اسلام همواره برای مردم صلح و آرامش به ارمغان آورده است.
استاد حوزه علمیه قم تاکید کردند: ما نمی گوییم در تاریخ اسلام خشونت نبوده است؛ اگر در اسلام خشونتی بوده، مربوط به دوره بعد از رحلت پيامبر اسلام(ص) می باشد. براساس مستندات تاریخی موجود،پس از رحلت پیامبر(ص) انحرافاتی ایجاد شد و این مسیر تغییر کرد و اسلام خشونت بار هم ایجاد شد، ولی شیعه همیشه به اسلام اصیل توجه داشته است و نه اسلام انحرافي.
تولیت کتابخانه مسجد اعظم قم اظهار داشتند:سلسله های پس از پیامبر(ص) یعنی سلسله های اموی و عباسی سراسر فساد و خشونت بوده و شیعه آنها را آیین های انحرافی می داند که به نام اسلام حکومت کردند و این درحالی است که آیین ما پیامبر(ص) و سنت نبوی است که آیین صلح و برادری می باشد.
ایشان با اشاره به اینکه امروز به نام اسلام و دین هزاران نفر كشته می شوند و همه اینها به نام دین و معنویت رقم می خورد، افزودند: هدف دین ایجاد صلح، معنويت و اخلاق نيكو بود اما به ابزار خشونت و انتقام تبدیل شده است، بنابراین بازنگری در اندیشه های موجود امری گریز ناپذیر است.
استاد حوزه علمیه بیان کردند: در مسیحیت هم به نام دین خشونت هایی بوده است، مانند جنگهاي بين كاتوليك ها و پروتستانها. در كشور ميانمار (برمه) نیز براي مسلمانان مشکلات فراوانی بوجود آوردند؛ این گونه حوادث ضرورت اقدام و فعالیت فعالان ادیان جهان را ایجاب می کند.
آیت الله علوی بروجردی با بیان اینکه ابرقدرت های متنفذ به حساب منافع خودشان، افراد، ممالک و آیین های مختلف را به یک چشم نگاه نمی کنند و حالت دو بینی دارند، خاطرنشان ساختند: نمی توانید از یک طرف بگویید که اسرائیل باید دائم خشونت کند و در آنجا حقوق بشر و کشتار زنان و مردان ادامه داشته باشد و از طرف دیگر همیشه سخن از صلح و عدالت داشته باشید.چرا در بحرین اکثریت به دست اقلیت سرکوب و کشته می شوند، ولی کسی سخنی در این زمینه نمی گوید؟! و در اینجا از منظر جهانیان دموکراسی اصلا مطرح نیست.
ایشان پیرامون نقض حقوق بشر از سوی آل سعود افزودند: ما از دموکراسی و حقوق بشر حمایت می کنیم؛ اگر حقوق بشر هست، باید در همه جا بر وجود آن تاکید گردد؛ نمی شود همه ثروت و قدرت یک کشور در دست یک خانواده باشد و هرجنایتی کند و شما از آن درجهت حفظ منافع خودتان حمایت کنید.گاهی اوقات در آمریکا یا اروپا اگر دو نفر کشته شوند همه آن را محکوم می کنند، ولی اگر هزاران نفر در یک گوشه دنیا بی گناه کشته شوند همان گروه از کنار آن بی تفاوت رد می شوند.این بی عدالتی ها خشونت ایجاد می کند،این خشونت ها از آثار سوء سیاست ورزی های غلط و عقده های فروخورده شده این مردم است.
تولیت کتابخانه آیت الله بروجردی با توجه به اینکه بسیاری از قدرت ها برای پیشبرد اهداف خود، مذهب را به عنوان ابزار به کار می گیرند اظهار داشتند: شوروی سابق، افغانستان را اشغال و حکومت کمونیستی ایجاد کرد و آمریکا درصدد جلوگیری از دسترسی شوروی به پاکستان و خلیج فارس بود، بنابراین خود مستقيما دخالت نظامي نكرد، در عوض گروه های جهادی را ایجاد و از درون آن القاعده بوجود آمد و از آن حمايت معنوي، مالي و نظامي كرد تا در مقابل آنها بايستد.القاعده مادر داعش است و امروز خشونت هایی که داعش به نام اسلام انجام می دهد و اسلامی که داعش معرفی می کند، نامی از اسلام ندارد، این خشونت ها را روحانیت و حوزه های علمیه ایجاد نکرده اند، بلکه این خشونت ها ناشی از سیاست های حکومت های غربی است.
در پایان آیت الله علوی بروجردی خاطر نشان کردند: اين شناسنامه داعش است، و داعش از اين مادر و پدر و بر اين اساس ايجاد شده است، آنها تهاجم می کنند؛ ولی باید دید که چه کسانی به آنها اسلحه می رسانند. عربستان و تفکر وهابی، بستر اصلی فکر تکفیری و انحرافی است و این مساله را آمریکا و تمام کشورهای غربی می دانند، بستر اصلی واقعه یازده سپتامبر در همین جریان شکل گرفت. در حال حاضر این سوال برای بشریت وجود دارد که چرا آمریکا اسناد واقعه یازده سپتامبر را محرمانه اعلام کرده است ؟آنها می خواهند اسلام را به انحراف بکشند و مسلمانان بد نام شوند.اگر قدرت های متنفذ در دنیا دوگانگی را کنار بگذارند و مذهب را وسیله پیشبرد اهدافشان نکنند 95درصد این خشونت ها ایجاد نمی شود. این بذرهایی که آنها پاشیده اند بسیار گسترده خواهد شد و فقط در جهان اسلام ایجاد خشونت نخواهد کرد و به بیرون از این جهان نیز گسترش خواهد یافت.افراد متنفذ باید تلاش کنند که زمینه ایجاد کینه توزی میان پیروان مذاهب مختلف را ایجاد ننموده و سیاستمداران را وادار کنند که مقدسات و معنویات را پایمال نکنند. اگر خلاء معنوی ایجاد شود صلح از بین خواهد رفت و ضررهای آن متوجه کسانی خواهد بود که این اساس را ایجاد کرده اند.