Menu

اخبار کتابخانه

شنبه 07 مهر 1403
تعداد بازدید: 32
تعداد نظرات: 0

حضرت آیت‌الله علوی بروجردی: آیت‌الله استادی حق بزرگی بر گردن کتابخانه مسجد اعظم دارند

هفتمین محفل فهرستنگاران نسخ خطی در روز چهارشنبه 4 مهر 1403 به همت کتابخانه‌ایت‌الله العظمی بروجردی و با همکاری مجمع کتابخانه‌های تخصصی استان قم (مکتا) در کتابخانه مسجد اعظم برگزار شد. این جلسات به ابتکار مدیریت محترم کتابخانه مسجد اعظم و با حمایت ویژه تولیت محترم مسجد اعظم طی دو سال برگزار گردیده است.

اهداف برگزاری این محفل عمدتاً هم افزایی فهرستنگاران نسخ خطی، متخصصین حوزه میراث مکتوب، تکریم اساتید و خادمان این عرصه و بررسی مشکلات فهرستنگاری و فهرستنگاران و آشنایی و تجدید دیدار با کسانی که در این عرصه خدمت می‌کنند، همچنین تدوین ضوابطی مورد توافق برای یکسان سازی و هماهنگی در نگارش فهرست نسخ خطی است که به عنوان مقدمه ذکر شد.

هفتمین محفل فهرستنگاران نسخ خطی با محوریت تجلیل و پاسداشت خدمات ماندگار حضرت آیت‌الله رضا استادی به کتابخانه مسجد اعظم و حوزه میراث مکتوب شکل گرفت و در ابتدا حضرت آیت‌الله علوی بروجردی تولیت محترم مسجد اعظم ضمن خیرمقدم به مدعوین گرامی در تجلیل از مقام شامخ آیت‌الله استادی سخنانی بیان فرمودند و گفتند: از کسانی که در راه تحفظ بر میراث غنی شیعه تکیه دارند و تلاش می‌کنند تشکر می کنیم. ارزش و جایگاه این عزیزان آنگونه که شایسته است در اجتماع و به‌ویژه حوزه های علمیه شناخته شده نیست.

ایشان با بیان اینکه هدف از برپایی این محفل قدردانی و تجلیل از آیت‌الله استادی است، گفتند: اولین آشنایی ما با نام آیت‌الله استادی مربوط به دورانی است که ما در مدرسه علوی بودیم و آقای خرازی دستیار آقای روزبه بود. ایشان جزواتی آوردند که آن روز مؤسسه در راه حق این جزوات را منتشر می‌کرد. علامه کرباسچیان هم خیلی نسبت به این کار تشویق می نمود و به ما سفارش می‌کرد که از جاهایی که می شناسید جزوات را تهیه کنید. آن زمان آقای خرازی به ما گفتند که در مؤسسه انتشارات حق، اخوی ما و حضرت آقای استادی هم آنجا تشریف دارند.

ایشان در ادامه افزودند: سال ۴۷ – ۴۸ در ماه مبارک رمضان بود؛ ما می خواستیم اصول فقه بخوانیم. به ما گفتند آیت‌الله استادی در مدرسه فیضیه ماه مبارک رمضان، صبح ها اصول فقه می گویند و ما آنجا خدمت آیت‌الله استادی رسیدیم و اولین آشنایی ما با ایشان مربوط به آن می شود.

تولیت محترم مسجد اعظم خاطر نشان کردند: مؤسسه در راه حق در آن زمان که به همت آیت‌الله خرازی و آیت‌الله استادی راه اندازی شد، کار ارزشمندی بود که فکر نمی کنم تاکنون ارزشگذاری روی این کار بزرگ شده باشد.

ایشان افزودند: ما رفیقی داشتیم با نام حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین حسین میرخانی که آقازاده مرحوم آیت‌الله سید احمد میرخانی بودند، ایشان حجره‌ای در مدرسه مرحوم آیت‌الله العظمی مرعشی داشتند. بعضی از روزها آقای دکتر موسوی گرمارودی که داماد مرحوم آقای میرخانی بودند وقتی به قم می‌آمدند برای ناهار به حجره ایشان می‌آمدند و برای ما توضیح می‌دادند که با مؤسسه در راه حق همکاری می‌کنند، چون ایشان ادیب بود؛ یعنی کار این بزرگواران در آن مؤسسه به قدری دقیق بود که صرف نوشتن و چاپ کردن نبود، بلکه مطالبی در این مؤسسه به چاپ می‌رسید که موثر باشد و مفید فایده باشد. آیت‌الله استادی در کنار این فعالیت‌ها، در عین اینکه شاگردان زیادی داشتند، در کتابفروشی ها و کتابخانه‌ها دنبال کتاب های میراثی می‌گشتند.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم بیان کرد: آیت‌الله استادی از همان ابتدا به دنبال این بودند که شروح و حواشی که بر دروس حوزه نوشته شده، چیست. چون به مسئله فهرستنگاری به‌ویژه در مدرسه فیضیه قبل از انقلاب پرداختند. ایشان در زمینه فهرستنگاری بسیار کار کردند.

ایشان با بیان اینکه آیت‌الله استادی حق بزرگی بر گردن کتابخانه مسجد اعظم دارند، گفت: در زمانیکه این کتابخانه بسته شده بود، آیت‌الله استادی شهامت و شجاعت به خرج دادند، به شورای عالی رفتند و با فشار، حکمی به عنوان مسئول این کتابخانه گرفتند و با نظارت کامل این کتابخانه را باز و حفظ کردند. اگر ایشان نبود، این کتابخانه به این صورت باقی نمی ماند.

آیت‌الله علوی ضمن اشاره به دیگر امتیازات آیت‌الله استادی گفتند: آیت‌الله استادی در زمانی که مدیریت حوزه علمیه را برعهده داشتند، به ما تأکید می‌کردند که از تشریفات پرهیز کنید و باید حداکثر تلاش را بکنیم که در هزینه ها صرفه جویی کنیم و لذا از کسانی بودند که با استخدام تعداد زیاد کارمند در حوزه مخالف بودند.

ایشان در ادامه تأکید کردند که حضرت آیت‌الله استادی اسوه و الگوی خوبی برای کسانی است که در تدریس کار می‌کنند و این پیام را دارد که تدریس مانع از فعالیت های مختلف در عرصه های دیگر نیست و اینکه اگر مسئولیتی پیدا می‌کنند مراقب هزینه ها باشند.

حضرت آیت الله علوی بروجردی در آخر خاطرنشان کردند: حضرت آقای استادی حقوقی بر گردن این کتابخانه و حوزه دارند، چون ایشان برای حوزه کارهای بسیاری کرده‌اند. ما امیدواریم که خداوند به ایشان طول عمر عنایت فرماید و سلامت بدارد و کماکان این حوزه مقدسه و فضلا و فهرستنگاران عزیز از برکات ارزشمند وجودی ایشان بهره مند باشند. ان‌شاالله

تصاویر
  • حضرت آیت‌الله علوی بروجردی: آیت‌الله استادی حق بزرگی بر گردن کتابخانه مسجد اعظم دارند