Menu

اخبار کتابخانه

پنجشنبه 28 مهر 1401
تعداد بازدید: 606
تعداد نظرات: 0

بیانات حضرت آیت الله علوی بروجردی در چهارمین محفل فهرستنگاران نسخ خطی

بیانات حضرت آیت الله علوی بروجردی در چهارمین محفل فهرستنگاران نسخ خطی که در مهر 1401 برگزار شد.

حضرت آیت الله علوی بروجردی در ابتدا ضمن تشکر صمیمانه از همه سروران معظم روحانی و عزیزان غیر روحانی که با وجود کثرت اشتغال زحمت کشیدند و از تهران تشریف آوردند و به این جلسه نورانی و مبارک اعتبار دادند، ولادت باسعادت نبی مکرم اسلام صلوات الله علیه و امام صادق علیه السلام را تبریک گفتند و افزودند: یکی از افتخاراتی که همه ما و حضرت آقای عرب زاده داریم این است که حافظ بخشی از مواریثی هستیم که از وجود مقدس آقا امام صادق (ع) برای ما مانده است.

ایشان همچنین با شاره به این مطلب، بیان کردند: در مقام ابقاء کلمه دین، آقا امام صادق (ع) شخصیت بسیار نادر و فوق العاده ای است و لذا این حرف بسیار سنگینی است که مذهب ما را مذهب جعفری اثنی عشری و مذهب امامیه می گویند، و این را از وجود مقدس ایشان داریم و الان کتابخانه های ما پر است از این آثار، چه کتبی که اصل روایات را دارند و چه کتبی که در فقه، اصول، کلام، اخلاق و معارف، افراد در بیانات، کلمات و روایات ایشان تحقیق کرده اند. ایام مبارکی است و امیدوارم که خداوند ان شاالله به برکت این ایام گشایش و فرجی عاجل و کامل برای همه پیروان و عاشقان آقا رسول الله (ص) و آقا امام صادق(ع)، مخصوصاً اهل مملکت ما، ایران، قرار دهد.

حضرت آیت الله علوی بروجردی در ادامه بیانات خود فرمودند: این جلسه که توفیق شرکت پیدا کردیم، به حساب تجلیل از سرور بزرگوار جناب آقای عرب زاده است. من شاید بیش از 50 سال است که خدمت ایشان ارادت دارم. یادم هست در آغاز که قبل از انقلاب بود، کتابخانه دارالتبلیغ برپا شد. چندین نفر از آقایون بانی شدند و کتابخانه را برپا کردند؛ مرحوم آقایون کلاهی، کاغذیان و مرحوم حاج مجید پرکار. ایشان با اشاره به اینکه از آن زمان، خودشان مشتری کتابخانه بودند، افزودند: در آن زمان یکی کتابخانه مسجد اعظم در ساختمان قدیمی بود که زیاد هم مجهز نبود و یکی هم کتابخانه فیضیه با فضای محدود بود که مرحوم آقای بروجردی بالاخانه مسجد اعظم را موقتاً در اختیار مدرسه فیضیه گذاشته بود که این کتابخانه جای مطالعه داشته باشند. زمانی که کتابخانه درالتبلیغ سرپا شد، خیلی کتابخانه لوکس و مدرنی بود. به جز طلبه ها بچه ها و دانش آموزان هم به این کتابخانه می‌آمدند. در آن زمان در قم دانشگاه زیاد نبود، اما دبیرستانی ها خیلی زیاد به کتابخانه مراجعه می کردند. لذا کتابخانه بسیار شلوغ می شد و گاهی مجبور بودیم صبر کنیم تا صندلی خالی شود و استفاده کنیم.

آیت الله علوی تاکید کردند که عمده این استقبال در اثر مدیریت خاص جناب آقای عرب زاده بود. افراد که می‌آمدند ایشان با روی باز از همه استقبال می کرد و می پرسید که چه کتابی می خواهید، ایشان گاهی از اوقات کتابهای دیگری هم به آنها معرفی می کردند. با برخورد بسیار فوق العاده و زیبا افراد را به کتابخانه جذب می کردند. ایشان خاطر نشان کردند که ما طلبه ها در حوزه عادت به کتابخانه رفتن داشتیم، اما دانش آموزان عادت نداشتند و این علاقه را ایشان با یک تدبیر بسیار فوق العاده در کتابخانه ایجاد می کردند. بعد از آن هم که کتابخانه مدرسه مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی، (جایی که الان مدرس و مرکزیت حوزه است و این مدرسه مبارکه مرکز تدریس دروس آزاد حوزه است) به همت مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی برپا شد، جناب آقای عرب زاده مدیریت کتابخانه را برعهده داشتند و مثل گذشته امانتدار بسیار شایسته ای در این جهت بودند که مورد عنایت مرحوم آقای گلپایگانی و مرحوم آیت الله العظمی صافی بودند.

تولیت محترم بیت آیت الله العظمی بروجردی، رغبتی را که اساتید برای مراجعه به کتابخانه داشتند و راهنمایی هایی که ایشان نسبت به متقاضیان کتب داشتند، کم نظیر توصیف کردند و افزودند: ایشان عمری را در خدمت علم و کتاب و در خدمت میراث مکتوب شیعه گذراندند و این مسئله را توفیق بسیار بزرگی برای ایشان برشمردند که خداوند این عنایت را به ایشان داشتند و الحمدلله در این کار و در هر کاری که در این حوزه انجام دادند، موفق بودند. کارهای ایشان همه حوزوی بوده، هر کار که در این حوزه بر عهده داشتند به خوبی و با تدبیر تام از عهده برآمدند.

ایشان اذعان داشتند با توجه به اینکه همه ما در کارهای خود، آقا حجت بن الحسن را ولی نعمت خود می دانیم و همه به عنوان خادمان و خدمتگزاران ایشان کار می کنیم، حضرت آقای عرب زاده یکی از خدمتگزاران صدیق این آستان هستند. من برای ایشان آرزوی طول عمر و توفیقات بیشتر دارم و باز هم تشکر ویژه می کنم از اساتید و بزرگانی که از راه دور تشریف آوردند.

آیت الله علوی بروجردی در پایان سخنان خود از تشریف فرمایی حضرت آیت الله آقای حاج آقا جواد گلپایگانی، از استاد بزرگوار و پیشکسوت این مسیر، حضرت حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای اشکوری، حضرت حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج آقا باقر گلپایگانی و حضرت حجت الاسلام و المسلیمن آقای حاج حسن آقای صافی تشکر ویژه کردند که اظهار لطف فرموده و این مجلس را به قدوم خود منور نمودند.

ایشان همچنین برای بزرگان و مراجع گذشته و کسانی که در حفظ کتاب، کتابخانه و ترویج کار کتابخانه در این حوزه مقدسه نقش داشتند، طلب مغفرت کرده و برای همه آنان از خداوند متعال علو درجات مسئلت نمودند.

تصاویر
  • بیانات حضرت آیت الله علوی بروجردی در چهارمین محفل فهرستنگاران نسخ خطی