هماندیشی فعالان پژوهشی حوزه های علمیه در کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی
حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی عماد در نشست هماندیشی فعالان پژوهشی حوزه های علمیه که در کتابخانه آیتاللهالعظمی بروجردی(ره) برگزارشد، بر جایگاه ویژه پژوهش در حوزه های علمیه و پاسخ به نیازهای مختلف بشر تاکید کرند.
معاون پژوهش حوزه های علمیه، گذار از مشکلات پژوهشی موجود در مسیر پژوهشگران کشور را نیازمند برنامه ریزی هدفمند در این حوزه ارزیابی کرده و بودجه نیم تا سه درصدی پژوهش در کشور را بسیار اندک دانستند.
دکتر سید علی عماد در اشاره به پژوهشگران حوزه علوم انسانی و دینی در کشور به خصوص انجمنهای علمی و مراکز تخصصی حوزه اظهارکردند: این موسسات کار خود را انجام می دهند، ولی نکته مهم نحوه صرف این پژوهش هاست که باید نهادهای مصرف کننده به خوبی پای کار بیایند و از این پژوهش ها حمایت کنند. ایشان با اشاره به راهاندازی سامانه ملی نیازسنجی پژوهش دینی در کشور اظهار داشتند: هماهنگ سازی پژوهشها، رفع مشکلات پژوهشی و ترمیم نقاط ضعف پژوهشی از جمله ویژگی ها و کاربردهای این سامانه است.
وی با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در این سامانه اظهار داشتند: در این سامانه 15شاخه پژوهشی در حوزه های علمیه، نیازهای پژوهشی و خلاهای موجود مشخص گردیده و زمینه مناسب برای اعلام نیازهای پژوهشی از طرف مراکز مختلف فراهم گردیده است.
معاون پژوهش حوزه های علمیه با اشاره به این که برخی از علوم صرفا در داخل حوزه های علمیه مورد استفاده قرار می گیرند اظهار داشتند: در عین حال برخی رشتهها چون علوم اقتصادی، سیاسی و اجتماعی که در بیرون از حوزه های علمیه نیز مخاطبانی دارند، باید مورد توجه پژوهشگران حوزه های علمیه قرار گیرند.
در پایان سید علی عماد یادآوری کردند سامانه ملی نیازسنجی پژوهش دینی زمینه حمایت از پژوهشهای کاربردی، به روز و علمی در بدنه حوزه علمیه را فراهم می سازد.