سازماندهی و فهرستنویسی کتابهای چاپ گراور و افست در کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی(ره)
چاپ گراور (چاپ تصویر بر روی یک سطح) با پیشینهای طولانی، تاریخ خود را از چین آغاز کرده است و در بازهای از زمان توانسته کمبودهای موجود را مرتفع سازد و در طول زمان پیشرفتهایی داشته است.گراورسازی در ایران بعد از نشر روزنامههای متعدد رونق گرفت. اولین گراورسازی در ایران را یک متخصص آلمانی آغاز کرد و بعدها شاگردان وی خود استادکاران برجستهای شدند که از آن جمله میتوان مهدی مصورالملک (پدر حسین گل گلاب) را نام برد.
در بخش خدمات فنی کتابخانهها، یکی از وظایف کتابداران شناسایی و تفکیک منابع براساس نوع چاپ آنهاست. چراکه هر یک از این ویژگیها میتواند در بررسی تاریخچه چاپ و نشر و سیر تغییر و تحولات فرهنگی از یک سو، و ارزیابی و تأثیرگذاری کتابخانهها از سویی دیگر مؤثر باشد. در همین راستا کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی نیز اقدام به سازماندهی و فهرستنویسی کتابهای چاپ گراور خود نموده است.
تعداد کتابهای چاپ گراور و افست در کتابخانه آیتالله العظمی بروجردی به حدود 5000 جلد میرسد که فرایند فهرستنویسی و طبقهبندی آنها از اولویتهای بخش سازماندهی در سال 1400 قرار گرفته و هم اکنون در دست انجام است. براساس سیاستهای تعیین شده بخشی از این منابع وارد فرایند عکسبرداری و دیجیتال سازی خواهند شد که از طریق کتابخانه دیجیتال در دسترس عموم قرار می گیرد. امکان دسترسی کاربران به این نوع منابع و استفاده و مطالعه در محل فراهم بوده و منعی برای امانت داخل کتابخانه وجود ندارد.
در کتابخانه آیتالله العظمی بروجردی تفکیک و سازماندهی منابع براساس نوع چاپ مورد توجه بوده و این کتابخانه در حال حاضر آمادگی خود را جهت ارائه خدمات به پژوهشگران و علاقمندان حوزۀ چاپ و نشر اعلام میدارد.