Menu

اخبار کتابخانه

یکشنبه 29 تیر 1399
تعداد بازدید: 1005
تعداد نظرات: 0

مدیر کتابخانه کوثر: کتابخانه قلب یک مجموعه علمی و پژوهشی است و هیچ چیز جز عشق و علاقه یک کتابدار نمی تواند در موفقیت آن مجموعه موثر باشد

سرکار خانم صبوری در ابتدا معرفی خود و سپس به بیان تاریخچه تاسیس این کتابخانه پرداختند و در ادامه به معرفی بخشهای مختلف و فعالیتهای گوناگون آن طی سالهای فعالیت خود اشاره کردند و گفتند: این کتابخانه در سال 1369 همزمان با تاسیس مدرسه عالی قضایی با اختصاص منابع و فضایی محدود که عمدتاً از محل کتب اهدایی جامعه الزهرا تامین می‌شد، افتتاح گردید و با راهنمایی ها و مساعدتهای کتابداران آن زمان از جمله خانمها دکتر ریاحی و دکتر فرخ‌پور روند تکامل و پیشرفت را طی نمود. در سال 1377 همزمان با دهه مبارک فجر و در زمان ریاست دکتر محمدی، کتابخانه کوثر دانشگاه قم به صورت رسمی و کاملاً بر اساس اصول و استانداردهای کتابخانه ای افتتاح شد. در همین زمان و با تبدیل مدرسه عالی قضایی به دانشگاه، با هجوم موج جدیدی از رشته های مختلف در حوزه علوم انسانی مثل ادبیات فارسی و زبان انگلیسی، حقوق و حسابداری و ...، احساس نیاز به افزایش منابع کتابخانه، بیش از پیش احساس شد و منجر به تجهیز و تکمیل منابع کتابخانه توسط اساتید و متخصصین هر رشته گردید. و در حال حاضر بیش از 80 هزار جلد کتاب در 45 رشته تحصیلی در کتابخانه موجود می‌باشد.
همچنین ایشان در ادامه در خصوص روند مجموعه سازی کتابخانه اینطور عنوان کردند: مجموعه سازی در کتابخانه از طریق نیازسنجی از دانشجویان و اساتید و با توجه به درخواست مراجعه کنندگان از واحد برادران و نیز مراجعه به لیست تازه های نشر که توسط ناشران منتشر می‌شود در رشته های مختلف اعم از علوم پایه، علوم مهندسی، علوم انسانی و الهیات، حسابداری و ... صورت می‌گیرد و پس از تایید کمیته انتخاب به صورت عمده از نمایشگاه کتاب و به صورت موردی از کتابفروشی ها انجام می‌شود.
مدیر کتابخانه کوثر دانشگاه قم در مورد وجین مجموعه گفتند: به دلیل نیاز دانشجویان برخی رشته ها مانند حقوق و حسابداری به کتابهای قدیمی برای کارهای پژوهشی خود، همواره یک نسخه از کتابهای قدیمی در مجموعه نگهداری می‌شود و بقیه از مجموعه خارج می‌گردد.
صبوری درباره کتابخانه دیجیتال این کتابخانه خاطرنشان کرد: به تازگی جناب اقای دکتر راونجی رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه اقدام به خرید نرم افزار کتابخانه دیجیتال نموده‌اند و درحال آماده سازی و راه اندازی آن هستند تا در اولین فرصت ممکن منابع دیجیتال از طریق کتابخانه دیجیتال در اختیار دانشجویان و پژوهشگران قرار گیرد. 
ایشان ادامه دادند: با توجه به محدودیت فضا و استفاده کمتر از منابع لاتین اخیراً خرید کتابهای لاتین را متوقف نموده و به جای آن فایل PDF آن را تهیه و در پایگاه دیجیتال کتابخانه بارگزاری نموده اند که از سال1394 شروع به فعالیت کرده است و در حال حاضر حدود 9هزار جلد از کتابهای لاتین به صورت دیجیتال در اختیار کاربران قرار گرفته است.
سرور صبوری به این نکته هم اشاره کرد که با توجه به ساختار کتابخانه کوثر و تفاوت عمده آن با کتابخانه های دیگر که همانا تفکیک جنسیتی در آن می‌باشد، همواره این کتابخانه، به جهت همگام سازی و تلاش برای خدمات مساوی با واحد برادران در معرض نقد قرار داشته و تلاش شده که همیشه سطح کتابخانه در حدی باشد که نیاز مراجعه کنندگان را برطرف سازد. ایشان در ادامه این نکته را یادآور شدند که موفقیت هر کتابخانه ای به نوع نگاه کاربر بستگی دارد تا بتوان آن را همچون واحدی پویا، زنده نگه داشت.
مدیر کتابخانه کوثر دانشگاه قم از راه اندازی کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان دراین کتابخانه خبر داد و افزود: با مساعدت و حمایتهای دکتر محمدی، حدود2000 جلد کتاب درباره کودک و نوجوان از مراکز مختلف جمع آوری گردیده تا بتوان چنین مجموعه ای را در جهت برجسته سازی فعالیتهای واحد خواهران راه اندازی و افتتاح نمود.
در پایان ایشان خاطر نشان کردند که نقش کتابخانه در فعالیتهای پژوهشی دانشجویان بسیار موثر و پررنگ است و آمار و گزارشهای کتابخانه کوثر، خیلی بیشتر از کتابخانه واحد برادران می‌باشد و با اشاره به این نکته که از زمانی که کتابخانه به صورت قفسه باز اداره می‌شود مراجعه به کتابخانه افزایش چشمگیری داشته، افزودند: در واقع این کتابخانه هم در تامین منابع، هم در سازماندهی و هم در سیاستگذاری‌ها کاملاً مستقل از کتابخانه برادران عمل می کند.
ایشان به عنوان حسن ختام در خصوص ویژگی های کتابدار موفق گفتند: کتابخانه قلب یک مجموعه است و در عین حال که محیطی مفرح است، اگر عشق و علاقه به کار نباشد، تبدیل به محیطی کسل کننده و یکنواخت می‌شود و یکی از ملاکهای مهم یک کتابدار موفق خستگی ناپذیری و روحیه پرشور و نشاط وی می‌باشد.

تصاویر
  • مدیر کتابخانه کوثر: کتابخانه قلب یک مجموعه علمی و پژوهشی است و هیچ چیز جز عشق و علاقه یک کتابدار نمی تواند در موفقیت آن مجموعه موثر باشد