logo
searchboxbanner
لوگو

نتایج جستجوی منابع و مستندات


هنگامی که در سیستم KDR جستجو می‌کنید نتایج را با توجه به تنظیماتی که اعمال کرده‌اید نمایش می‌دهد. 

در زیر به توضیح نتایجی که در نتایج سرچ نمایش میدهد پرداخته شده است:

فیلتر های نتایج جستجو:

در سمت راست نتایج جستجوی کاربران، فیلترهای صفات نمایش داده می‌شوند که می‌توانید به کمک آن‌ها نتایج جستجوی خود را محدودتر و در نتیجه دقیق‌تر نمایید.
در‌‌این قسمت امکان انتخاب مقادیر صفات به هر تعداد مورد‌نظر برای کاربران فراهم شده است.






همچنین با نمایش نتیجه هر جستجو تعداد منابع و مستندات یافت شده و کلیدواژه هایی را که پیش تر جستجو کرده باشید قابل مشاهده میباشد.







شما میتوانید تعداد نتایج را به‌صورت دلخواه تنظیم کنید، و بین صفحات مختلف جابجا شوید.

. در پایین صفحه نتایج جستجو، امکان تهیه خروجی schema(در فرمت json-ld)  و unimarc( در فرمت های html و xml) نیز فراهم می‌باشد.





قابلیت جستجو در متن: در بالای صفحه نتایج بازیابی شده، دکمه "جستجو در متن" وجود دارد. با روشن کردن این دکمه سیستم با‌توجه به واژه‌ای که جستجو کرده‌اید، منابعی را بازیابی می‌کند که  آن  واژه در "محتوا پی دی اف (pdf)" آن ها موجود است.

مثال:  فرض کنید واژه "آموزش" را جستجو کرده اید، و سپس این دکمه را روشن میکنید.

در‌نتیجه منابعی برای شما بازیابی می‌شوند که شامل محتوای pdf بوده و درون آن واژه "آموزش" بکار برده شده است.

لازم به ذکر است زمانی که بر روی این چنین نتایج کلیک کنید، شماره صفحاتی که آن واژه در پی دی اف بکار رفته را نمایش میدهد. با کلیک بر روی هریک از صفحات، متن پی دی اف آن صفحه به همراه کلید‌واژه "آموزش" هایلایت شده را مشاهده می‌کنید.
برای مثال نمایش می‌دهد واژه "آموزش" در صفحات 12، 7 و 8 پی دی اف  بکار‌رفته است و می‌توانید روی آنها کلیک کنید.





.مشاهده پیش نمایشی از نتایج جستجو شده: هنگامی که نتایج مورد‌نظر کاربران بازیابی می‌شود، پیش نمایشی از نتایج بازیابی شده را نمایش می‌دهد. همچنین در این قسمت مقادیری که بصورت لینک هستند را میتوانید بر روی آنها کلیک کرده و به صفحه مورد‌نظر ارجاع داده
شوید.

برای مثال، در‌صورتی که بر روی مقادیر مستند کلیک کنید، به صفحه نمایش آن مستند ارجاع داده می‌شوید.

و یا در صورتی که بر روی آدرسی کلیک کنید، به آن آدرس ارجاع داده خواهید شد.



نکته: هر کلیدواژه ای را که در سیستم جستجو می‌کنید، در نتایجی که به شما نمایش می‌دهد، آن کلیدواژه را هایلایت کرده است.









.مشاهده پیش نمایش منابع و مستندات: در نتایج جستجوی منابع میتوانید ابتدا پیش‌نمایشی از اطلاعات منبع را مشاهده کرده و در صورتی که منبع مورد‌نظرتان باشد بر روی آن کلیک کنید.

توجه داشته باشید برای هر "منبع" اولین عنوانی که مشاهده میکنید و به‌صورت لینک است، سطح شیء/اثر می باشد و دومین عنوان سطح نمود/نمونه آن است. با کلیک بر روی هر‌کدام، به صفحه نمایش مربوطه
می‌روید.








در زیر به راهنمای صفحه نمایش منابع پرداخته شده است:


  - سطح شیء/اثر: در صفحه نمایش منابع (سطح شیء/اثر) قادر به مشاهده گراف، تصویر منبع ( در صورت وجود)، نام و اطلاعات آن به علاوه نمود/نمونه های آن اثر در جدول پایین خواهید بود.
با کلیک بر روی تمامی لینک ها در گراف و مقادیر صفات، به صفحات مربوطه ارجاع داده می‌شوید.

- سطح نمود/نمونه: برای دسترسی به صفحه نمایش منابع (سطح نمود/نمونه) میتوانید بر روی عنوان آن در نتایج جستجو کلیک کنید، و نیز قادر هستید از صفحه نمایش (سطح شیء/اثر) از جدول نمود/نمونه همانطور که در تصویر مشخص است به آن دسترسی پیدا کنید.





در صفحه نمایش این سطح  قادر به مشاهده گراف، تصویر منبع ( در صورت وجود)، نام و اطلاعات کتابشناختی آن می‌باشید،. در ادامه در بالای صفحه نمایش، می‌توانید منبع را به کمک دکمه "اضافه کردن به کتابخانه شخصی" به کتابخانه شخصی کاربری خود اضافه کنید، سطح اثر آن را
به کمک دکمه "مشاهده شیء/اثر" مشاهده کنید، از اطلاعات منبع پرینت تهیه نمایید، از طریق رسانه های اجتماعی آن را به اشتراک گذاشته و لینک مربوطه را کپی کنید،
همچنین برای استناد راحت تر به منبع مورد نظر میتوانید از گزینه استناد دهی استفاده کنید.

در پایین صفحه نمایش نمود/نمونه، ممکن است دو جدول را براساس تنظیماتی که ادمین بر روی سیستم اعمال کرده است مشاهده کنید:



جدول یافت نسخه فیزیکی: اطلاعات مربوط به منبع را نمایش میدهد و شما در صورتی که بر روی موارد لینک این جدول مانند شناسه بازیابی کلیک کنید، برای مثال آن رده را در سیستم جستجو میکند و تمامی منابعی که دارای این رده می باشند را نتیجه میدهد. در این جدول در
حالتی که منبعی قابل امانت و رزرو باشد می‌توانید برای آن درخواست امانت ثبت کرده و یا رزرو نمایید.

جدول نمایش محتوا: در صورتی که ادمین سیستم محتواهایی را در فرمت های مختلف (mp3, pdf, audio, …) برای منبع مورد‌نظر بارگذاری کرده باشد، در این قسمت میتوانید به درون محتوا رفته و آن را مشاهده کنید. همچنین در صورتی که امکان دانلود آن باز باشد، دانلود نمایید و
در صورتی که اطلاعات بیشتری از محتوا موجود باشه با زدن دکمه‌مشخصات اطلاعات بیشتر را مشاهده نمایید.




توجه کنید در صورتی که بر روی دکمه نمایش محتوا کلیک کنید به درون محتوا ارجاع می‌شوید که نکات ذیل را شامل است:

به طور مثال اگر محتوا در فرمت (pdf) باشد شما میتوانید کلید‌واژه های داخل محتوا را جستجو کرده، برای هر صفحه دلخواه بوک‌مارک ایجاد کنید، به صفحات مختلف حرکت کنید، شماره صفحه ای را که میخواهید به شما نمایش دهد را تنظیم کنید و صفحات را درشت‌تر و کوچک‌تر (zoom in , zoom out) نمایید.

 

 

 

همکاران